Albert Heijn snijdt in managementlaag

Jordi Smit
Supermarktketen Albert Heijn gaat snijden in zijn managementlaag, zo bevestigt een woordvoerder aan het ANP. Het gaat om ongeveer 150 managers die boventallig zijn verklaard.

Topvrouw Albert Heijn

De genomen beslissing is een gevolg van de aanstelling van Marit van Egmond, de topvrouw die sinds 1 februari van dit jaar aan het front van de organisatie staat. Ze kiest er nu voor operationele en regiomanagers door heel Nederland te minderen. Bovendien zullen op het hoofdkantoor in Zaandam een aantal functies komen te vervallen.

Passend alternatief

De woordvoerder meldt dat de betreffende personen op de hoogte zijn gebracht van het vervallen van hun functie. Albert Heijn geeft wél aan naar een passend alternatief te zoeken, zodat zoveel mogelijk managers voor de onderneming behouden kunnen blijven.

LEES OOK: Albert Heijn gaat voor duurzaamheid

Maatregelen Albert Heijn

Albert Heijn kiest voor deze oplossing, omdat het kortere lijntjes wil krijgen binnen de organisatie. De verandering moet eraan bijdragen dat de structuur van de supermarktketen versimpelt, waardoor onder meer kosten kunnen worden bespaard. Of hier mogelijk nog meer maatregelen voor worden genomen, is nog onbekend.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi