Advocatenbureau bij jou in de buurt

Redactie Baaz

Iedereen kan wel eens te maken krijgen met een juridisch probleem. Het kan zijn dat je bepaalde problemen zelf kunt oplossen, maar het kan ook zijn dat je er niet uitkomt. Er kan dan een rechtszaak komen en dan heb je deskundig advies nodig. Er zijn veel verschillende mogelijkheden hoe je hulp hiervoor kunt krijgen. Kies ervoor om een advocaat, een jurist of een mediator in te schakelen. Ben je benieuwd wat je het beste in elke situatie kunt kiezen en welke advocatenbureaus er allemaal in de buurt zitten? We vertellen het hier. 

Verplicht een advocaat inschakelen

Voor sommige zaken is het verplicht om een advocaat in te schakelen. Het is fijn wanneer deze advocaat dan in de buurt werkt. Een advocatenkantoor Apeldoorn is nuttig wanneer je in de provincie Gelderland woont. Voor familierechtelijke procedures, bepaalde faillissements- en letselschadezaken en civiele procedures kun je zonder advocaat niets beginnen. Een advocaat of jurist heeft ervaring waardoor die je kan helpen met de zaak. Met civiele procedures gaat het over een conflict tussen mensen en organisaties. Bij familierechtelijke procedures kan het gaan over een echtscheiding, erfkwesties of bepaalde regelingen over de alimentatie. 

Verschil tussen een advocaat en jurist

Elke advocaat is ook altijd een jurist. Andersom is dat niet zo. Een jurist houdt zich bezig met juridische zaken en heeft geen beschermde titel. Een jurist is iemand die zich bezighoudt met recht. Dit kan dus een rechter, een adviseur of een advocaat zijn. Een advocaat heeft wel een beschermde titel en heeft een aparte universitaire opleiding gevolgd. Advocaten horen bij de Orde van Advocaten en moeten zich aan bepaalde regels houden. Er zijn ook bepaalde kwaliteitseisen waar ze aan moeten voldoen. Daarnaast heeft een advocaat altijd een geheimhoudingsplicht, een jurist heeft dat niet.

Hulp nodig bij de juiste keuze? 

Weet je niet zeker of je nu een advocaat, een jurist of een mediator moet kiezen. Vraag advies aan een advocatenkantoor, zij weten namelijk wat het beste aansluit op je persoonlijke situatie. Woon je in de buurt van Zwolle? Het advocatenkantoor Zwolle kan je dan zeker verder helpen. Het is fijn om een advocatenkantoor te kiezen wat in de buurt is zodat je gemakkelijk afspraken kunt maken om daar langs te gaan. Het is vervelend wanneer je daar eerst een heel eind voor moet rijden voordat je in gesprek kunt gaan met een advocaat, jurist of mediator. 

Kortom, loop je tegen een juridisch probleem aan? Kijk of je dan juridische hulp kunt inschakelen om zo samen te kijken naar een oplossing!

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie