Adobe introduceert nieuwe productinnovaties tijdens NAB 2023

Adobe introduceert nieuwe productinnovaties tijdens NAB 2023

Redactie Baaz

Adobe (Nasdaq:ADBE) presenteerde tijdens NAB 2023 nieuwe productinnovaties zoals AI-gebaseerde tekstbewerking in Adobe Premiere Pro en Automatic Tone Mapping om consistente kleuren en contrasten te bereiken bij het mixen van beelden van verschillende camera's. Ook is het videosamenwerkingsplatform Frame.io uitgebreid naar fotografie en PDF-documenten, waardoor bedrijven en creatieve professionals ook gebruik kunnen maken van de cloud-gebaseerde oplossing.

De nieuwste innovaties van Adobe zijn ontworpen om te voorzien in de workflow behoeften van hedendaagse professionele editors en motion designers. Door tijdrovende taken te automatiseren houden eindgebruikers meer tijd over aan het vormgeven van hun ontwerpen.

Adobe

De belangrijkste updates over Adobe:

  • Text-Based-Editing: aangedreven door Adobe Sensei, analyseert en transcribeert Text-Based-Editing automatisch clips, zodat editors en producers eenvoudig zinnen kunnen kopiëren en plakken in elke gewenste volgorde en kunnen deze direct op de tijdlijn verschijnen.
  • Dankzij de automatische Tone Mapping en log-kleurdetectie krijgen editors de mogelijkheid om HDR-beelden van verschillende bronnen in hetzelfde SDR-project te mixen en krijgen ze consistente kleuren. Dat betekent dat editors geen opzoektabellen (LUT’s) hoeven te gebruiken of beelden handmatig hoeven te balanceren voor optimaal resultaat.
  • Adobe Premiere Pro komt tegemoet aan tientallen belangrijke verzoekers van gebruikers waaronder verbeterde prestaties, stabiliteit en nieuwe functies zoals automatisch opslaan op de achtergrond, opties voor systeem reset en een Effects Manager voor plug-ins en nog meer GPU-versnelling.
  • Frame.io biedt nu uitgebreide ondersteuning voor foto’s en PDF’s, zodat teams naadloos kunnen samenwerken in een gecentraliseerde cloud-werkruimte.
  • Adobe geeft een preview van Forensic Watermarking, waarmee de cloudbeveiliging voor ondernemingen wordt versterkt door gevoelige content beter digitaal te beschermen.

Prijzen en beschikbaarheid

Adobe’s nieuwste releases van Premiere Pro, After Effects, Frame.io en bètaversies van Premiere Pro’s Text-Based Editing en Automatic Tone Mapping zijn gepresenteerd tijdens de NAB Show 2023 en algemeen beschikbaar in mei 2023.

Lees hier meer over Adobe’s innovaties in videotools.
Lees hier meer over Adobe’s uitbreidingen in Frame.io.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie