ABN Amro trekt de stekker uit crowdfundingplatform Seeds

ABN Amro trekt de stekker uit crowdfundingplatform Seeds

Redactie Baaz

ABN Amro heeft besloten niet langer verder te gaan met haar crowdfundingplatform Seeds. Het platform werd in 2012 gelanceerd, maar de bank kiest nu voor een andere rol in het crowdfundingproces.

Andere rol

ABN Amro wil zich na de sluiting van het crowdfundingplatform meer richten op een verbindende rol tussen ondernemers en investeerders. ‘Met Seeds hebben we getest wat onze rol als bank zou moeten zijn bij dergelijke alternatieve financiering: hoe sluit deze aan op de bestaande vormen van kredietverlening, wat is de toegevoegde waarde, wat werkt wel en wat werkt niet? We zijn tot de conclusie gekomen dat onze rol bij crowdfunding een andere is’, meldt Arthur van de Graaf, voormalig ceo van Seeds aan Sprout. De bank koos een unieke manier van financiering waarbij de ondernemer afhankelijk van de omzet rente betaalt. Op die manier werden onrealistische rentelasten voor de nieuwe bedrijven voorkomen.

Gefinancierd

In totaal wisten zeven ondernemingen financiering via Seeds binnen te halen. De app Dementia stelt gebruikers in staat om dierbaren met dementie te ondersteunen, met Whydonate wordt het makkelijker om te doneren aan goede doelen, online boekwinkel Youbedo.com schenkt tien procent van het aankoopbedrag van boeken aan een goed doel naar keuze, Lokalinc is een soort Pinterest voor lokale winkeliers en Greenjoy verzorgt rondvaarten in fluisterstille elektrische sloepen. Alle bedrijven voerden campagnes via de website om tussen de 25.000 en 50.000 euro op te halen. Ondanks dat er geen nieuwe campagnes meer bijkomen, zal ABN Amro de betrokken investeerders en ondernemers blijven steunen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie