Aantal 55-plussers dat graag wil werken afgelopen jaar verzesvoudigd

Aantal 55-plussers dat graag wil werken afgelopen jaar verzesvoudigd

Redactie Baaz

Het aantal 55+-professionals dat graag weer aan het werk wil, is het afgelopen jaar significant toegenomen. Een stijging van 688% blijkt uit data van Maandag®. De arbeidsmarkt staat onder druk en met een groeiend tekort aan werknemers in diverse sectoren neemt de druk op de arbeidsmarkt de komende jaren verder toe*, terwijl  steeds meer 55-plussers de wens hebben om actief te blijven of weer deel te nemen aan de arbeidsmarkt.

Inclusieve arbeidsmarkt

Uit onderzoek van vakbond CNV blijkt dat tweederde van de ondervraagde ervaren professionals moeite heeft met het vinden van een nieuwe baan, ondanks de blijvende krapte op de arbeidsmarkt*. Jacqueline Post, CEO bij Maandag®: “Voor elke werkzoekende in het tweede kwartaal van 2023 stonden er meerdere vacatures open*. Wij omarmen al langer 55-plussers die een schat aan ervaring hebben. Door werk aan te bieden dat bij hen past. Het is een groep die te maken heeft met vooroordelen en discriminatie”.

Discriminatie op de werkvloer vanwege leeftijd

Discriminatie op basis van afkomst, huidskleur of nationaliteit waren in 2022 de meest voorkomende vormen van discriminatie onder werknemers. Daarnaast is leeftijdsdiscriminatie iets wat relatief veel voorkomt op de werkvloer, blijkt uit het onderzoek van CBS*. Het gevoel genegeerd of buitengesloten te worden komt het meest voor onder 45- tot 65-jarige werknemers. “Het is zorgelijk dat discriminatie nog steeds plaatsvindt, in welke vorm dan ook. Kennis, wijsheid en bewezen kwaliteiten kennen geen leeftijdsgrens. Alle werkgevers kunnen bijdragen aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt.
Wij gaan de komende periode de 55-plussers extra activeren met onze campagne genaamd: The Comeback Crew”, aldus Jacqueline Post.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie