9 tips die je 30 minuten langer laten slapen

9 tips die je 30 minuten langer laten slapen

Redactie Baaz

Hoe graag je ook zeven tot negen uur wil slapen, soms lukt het gewoon niet.

Hier zijn 9 simpele tips die je elke nacht 30 minuten extra slaap kunnen opleveren.

1. Gebruik je telefoon niet voor het slapengaan 

Probeer je elektronica tenminste een uur voor je naar bed gaat uit te zetten. Volgens onderzoek zorgt het blauwlicht van deze apparaten ervoor dat je lichaam minder melatonine aanmaakt.

2. Sport niet ‘s avonds

Genoeg bewegen is essentieel voor een goede nachtrust. Toch is het belangrijk om in de gaten te houden hoe laat je beweegt.  Zware work-outs zorgen ervoor dat je lichaamstemperatuur stijgt en je bloedsdruk verhoogt. Hierdoor kom je moeilijker in slaap.

3. Neem een snack

Voel je niet schuldig als snackt. Probeer wel iets anders te eten dan een doos chocola of een bak met roomijs. Ga voor walnoten en amandelen. Volgens onderzoek bevatten walnoten hun eigen bron van melatonine. Amandelen zijn rijk aan magnesium, een mineraal dat goede nachtrust stimuleert.  

4. Lees een fysiek boek

Lees ’s avonds geen artikelen op je telefoon, ga voor een fysiek boek. Volgens de Mayo Clinic val je eerder in slaap als je een gewoonte maakt van lezen voor het slapengaan.

5. Voorkom middagdutjes

Je valt minder makkelijk in slaap als je eerder op de dag een middagdutje hebt gedaan. Als je echt heel moet bent, doe dan zo vroeg mogelijk een dutje.

6. Schrijf een to-do-lijst voordat je gaat slapen

Door het schrijven van een to-do-lijst kan er veel druk van je schouders vallen, en is slapen opeens erg makkelijk.

7. Drink kamillethee

Kamillethee zorgt er niet alleen voor dat je minder piekert, maar het maakt je ook slaperig. Volgens onderzoek komt dit door de antioxidant apigenine.

8. Lach veel

Ook veel lachen helpt bij het in slaap vallen. Er is zelfs een onderzoek dat een direct verband aantoont tussen een hoog melatonineniveau en veel lachen.

9. Seks

Seks vermindert niet alleen stress, maar het helpt je ook bij goede nachtrust. Een studie uit 2016 laat zien dat mensen die seks hebben voordat ze gaan slapen, sneller in slaap vallen.  

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie