Wat is een kinderkussen precies?

Wat is een kinderkussen precies?

Redactie Baaz

Het is natuurlijk duidelijk wat de functie van een hoofdkussen is. Deze zorgt ervoor dat de nek en de rug optimaal worden ondersteunt tijdens de nachtrust. Het werkt voor een volwassenen net iets anders dan voor een klein kind. Het hoofd en de schouders van een volwassen persoon zijn namelijk relatief kleiner in vergelijking met het lichaam. Hierdoor is het van belang dat de nek op een goede manier ondersteunt wordt. Voor kleine kinderen is het hoofd relatief groot. Hierdoor is in de eerste levensfase een kussen niet nodig. Na twee of drie jaar hoeft het kindje pas een kinderkussen te gebruiken.

Wanneer wordt een kinderkussen gebruikt?

Vanaf de leeftijd van 2 a 3 jaar, is het gebruik van een kinderkussen gewenst. Wanneer uw kindje deze leeftijd behaalt, zal het zelf aan gaan geven dat het een kussen nodig heeft. Dit kunt u zien aan de manier waarop uw kindje gaat slapen. Wanneer hij of zij een handje, doekje of knuffel gebruikt om het hoofdje op te steunen, kunt u beginnen met het gebruiken van een kinderkussen. Dit kunt u daarnaast ook rustig opbouwen. Zo kunt u beginnen met een doek of kussen van een maximale hoogte van 2 centimeter. Hierdoor kan het kindje op een goede manier wennen aan het gebruik van een kussen. Vervolgens kunt u deze kleine verhoging omwisselen met een kinderkussen.

Een goed kinderkussen aanschaffen

Het is van belang dat u een kwalitatief goed kinderkussen aanschaft. Deze zorgen er namelijk voor dat uw kindje op een juiste manier zijn nachtrust kan pakken. Daarnaast is het van belang dat het kussen niet kan zorgen voor ongelukken. U wilt natuurlijk voorkomen dat er iets met uw kindje gebeurd. Kies dan ook altijd voor een kwalitatief goed kinderkussen.

Wanneer gaat het kind over naar een groter kussen?

Een kinderkussen wordt gebruikt voor kinderen vanaf de leeftijd van 2 a 3 jaar. Doorgaans wordt het kussen gebruikt tot de leeftijd van 5 a 6 jaar. Uiteraard is dit per kind verschillend. Wanneer uw kindje ongeveer 5 jaar is, zal hij of zij naar een groter bed verhuizen. Dit is dan ook het moment om het kinderkussen te verwisselen naar een groter hoofdkussen. U kunt hiervoor, afhankelijk van het gewicht en de slaaphouding, een geschikt kussen uitkiezen. Het is belangrijk dat u kiest voor een hoofdkussen dat ademt. Hierdoor voorkom je ongelukken zoals verstikking.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie