70% van jongeren gebruikt smartphone om te betalen
70% van jongeren gebruikt smartphone om te betalen

70% van jongeren gebruikt smartphone om te betalen

Redactie Baaz

De smartphone wint terrein als betaalmiddel: 70 procent van de jongeren tussen 18 en 25 jaar gebruikt zijn of haar smartphone voor dagelijkse betalingen. Ook de verschuiving van contant geld naar mobiele betalingen is duidelijk zichtbaar. Inmiddels gebruiken evenveel mensen vaak hun mobiele telefoon (25%) als contant geld (26%) om te betalen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Visa Mobile Payment Monitor*, een representatief marktonderzoek onder 1.071 Nederlanders in samenwerking met Forsa.

Smartphone boven portemonnee

Zo heeft 32 procent van de Nederlanders ook zelden of nooit meer contant geld bij zich. Bij degenen die wel contant geld op zak hebben, gaat het meestal om een klein bedrag: 60 procent draagt minder dan vijftig euro bij zich. Bij betalen blijft de pinpas nog altijd het favoriete betaalmiddel in Nederland. Voor 63 procent van de Nederlanders geniet deze manier van betalen de voorkeur. Contant geld volgt (17%), maar kort daarna komt betaling via smartphone, waaraan inmiddels bijna evenveel Nederlanders (15%) de voorkeur aan geven. Bij het weggaan van huis neemt de meerderheid zelfs liever de smartphone mee (53%) dan de portemonnee (43%).

Jos van de Kerkhof, Country Manager bij Visa: “Consumenten moeten de keuze hebben om te betalen op de manier die zij willen. We zien een verschuiving naar steeds meer mobiele betalingen, waarbij jongeren het voortouw nemen. Een samenleving met meer digitale betalingen is veiliger, omdat nieuwe technologieën een betere beveiliging met zich meebrengen."

*De Visa Mobile Payment Monitor is een jaarlijks onderzoek in samenwerking met Forsa, uitgevoerd onder 1.017 Nederlanders.

 

LEES OOK: Een wereld in verandering: 5 betaaltrends voor 2023

LEES OOK: Mobiel betalen, nu ook met Google Pay via PAY!

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie