5 tips voor het maken van een succesvolle website

Jordi Smit
Je staat er waarschijnlijk niet vaak bij stil, maar een goede website voldoet aan een aantal duidelijke criteria. Het zijn belangrijke voorwaarden, want anders jaag je bezoekers misschien weg van je website en dat is precies wat je niet wilt. Daarom vijf tips voor het opzetten van een succesvolle website.

1. Overdrijf niet in het 'anders doen dan anderen'

Grote kans dat je van plan bent een website te maken die heel anders is dan je concurrentie. Op zichzelfstaand een mooi streven, maar bedenk dat mensen vooral gediend zijn met gemak. Mensen zijn dan ook niet ingesteld op veranderingen en verwachten ook bij jou een standaardindeling te vinden.

2. Investeer tijd in je homepage

De homepage is de pagina waar bezoekers als eerste binnenkomen. En zoals ze zeggen: de eerste indruk moet goed zijn. De homepage is dan ook dé plek waar je bezoekers kunt veroveren of juist afstoten. Verwerk op de homepage wat je doet, wat je biedt, wat je verkoopt en wat je onderscheidt ten opzichte van je concurrentie.

3. Toon een helder menu

Er is niets zo irritant voor een bezoeker dan een menu dat niet helder in elkaar zit. Bezoekers hebben echter geen zin om uit te zoeken hoe ze iets kunnen vinden en gaan dan vaak naar de volgende website. Bied een helder en overzichtelijk menu en navigatie door de website en plaats die bovenaan of links op de pagina.

LEES OOK: Voorbeeld factuur: alles wat je moet weten

4. Denk aan afbeeldingen

Maak het visueel: zet niet alleen een producttekst op de landingspagina maar zet er ook altijd een afbeelding bij. En wil je je echt onderscheiden? Kies dan geen stockfoto, maar laat een professionele fotograaf langskomen om foto’s te maken van jouw product.

5. Werk aan je benaderbaarheid

In de huidige maatschappij wordt het steeds belangrijker dat een bedrijf benaderbaar is voor de klant. Er is niets zo frustrerend voor een klant dat hij je niet kan vinden. Door je bedrijfsgegevens duidelijk op de website te tonen, wek je bovendien vertrouwen. Vermeld ook relevante bedrijfsinformatie als openingstijden, bereikbaarheid en parkeermogelijkheden. 

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi