5 tips voor het kiezen van een webdesign bureau

Redactie Baaz
Je website is een online visitekaartje en geeft de eerste indruk. Daarom is het essentieel dat het webdesign past bij de uitstraling van jouw bedrijf. Je kan zelf aan de slag gaan, maar een webdesigner weet precies hoe hij jouw merk naar een design kan vertalen . Wij delen vijf tips voor het kiezen van een geschikt bureau.

Een webdesign is simpelweg het design van je website. Wie een beetje handig is met coderen, kan gemakkelijk zijn eigen website opmaken. Dit hoeft niet heel lastig te zijn, zo heeft Wordpress gemakkelijke plug-ins en thema’s die het heel eenvoudig maken. Toch kan het handig zijn om een webdesignbureau in de arm te nemen. Zo heb je een uniek, professioneel design dat helemaal past bij jouw bedrijf. Met deze vijf tips heb je gegarandeerd een goede match!

1. Zoek inspiratie voor je webdesign. Een webdesigner heeft natuurlijk input nodig om het ontwerp te maken. Dat is lastig als je nog niet zo goed weet hoe het eruit moet zien. Ga daarom op zoek naar inspiratie voor jouw website. Bekijk bijvoorbeeld de website van je concurrenten of maak een rondje op Pinterest.

2. Maak je ideeën concreet aan de hand van drie categorieën: musthaves, shouldhaves en couldhaves. Hierdoor krijg je een goed overzicht van de belangrijkste elementen van je design. Een musthave is bijvoorbeeld om een responsive webdesign voor verschillende apparaten, zoals tablets en telefoons. Een Instagram footer is niet essentieel voor een goede website, maar wel een esthetische toevoeging en daardoor meer een shouldhave. Vergeet ook niet om je kleurenpalet uit te werken aan de hand van een moodboard.

3. Bedenk of je meer dan alleen een design wil. Het ontwikkelen van een webdesign is geen grote klus. Maar als de website moet voldoen aan de AVG, technische eisen en goed vindbaar moet zijn in Google, dan kan het handig zijn om een fullservice bureau in te huren. Zij zorgen ervoor dat alle aspecten van je website zijn geregeld, zodat je er zelf geen omkijken naar hebt.

4. Bekijk portfolio’s van de webdesigners. Elke webdesigner heeft zijn eigen stijl en eerder werk kan je terugvinden in hun portfolio. Bekijk er een paar die jou interessant lijken en selecteer je eigen top drie van geschikte designers.

5. Plan een kennismakingsgesprek. Om zeker te weten dat het webdesignbureau het juiste beeld voor ogen heeft, kan het handig zijn om een kennismakingsgesprek te plannen. Tijdens dit gesprek kun je bespreken wat je wensen zijn, wat het budget is en wat de uiterste opleverdatum is. Let er ook op dat de webdesigner goed meedenkt, want hij of zij is uiteindelijk de expert. 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie