5 redenen om voor financial lease van een auto te kiezen

5 redenen om voor financial lease van een auto te kiezen

Redactie Baaz
Als je als ondernemer toe bent aan een andere auto dan heb je in principe drie mogelijkheden; je gebruikt het geld van je lopende rekening, je kiest voor financial lease of voor operational lease. Maar waarom kun je nou het beste voor financial lease kiezen? Als je naar de betekenis van financial lease gaat kijken dan sluit je eigenlijk zakelijk een lening af om een auto aan te schaffen. Wij hebben 5 redenen om voor financial lease te kiezen voor je op een rij gezet.

1) Vrijheid

Door te kiezen voor financial lease heb je niet alleen de vrijheid om qua budget een auto uit te zoeken die bij jou en je onderneming past, je hebt ook de vrijheid om te ondernemen omdat het niet ten koste gaat van je liquiditeit.
Daarnaast is het vaak mogelijk om eenvoudig elke paar jaar van auto te wisselen binnen het financial leasecontract.

 

2)Fiscaal voordeel

Als je voor financial lease kiest dan komt de auto op je balans te staan. Dit biedt de mogelijkheid om af te schrijven op de auto. Hiermee druk je je fiscale winst en hoef je ook minder winstbelasting te betalen.
Daarnaast kun je er ook vaak voor kiezen om versneld af te schrijven via de MIA regeling en kun je gebruik maken van gunstige fiscale bijtelling als je voor een elektrische auto kiest.

 

3) Auto importeren in combinatie met financial lease

Als je kiest voor financial lease dan hoef je niet alleen in Nederland te kijken voor je volgende auto, financial lease kun je ook uitstekend combineren met het importeren van een auto uit het buitenland.
Deze zijn vaak veel voordeliger, completer uitgerust en je hebt veel meer keuze.

 

4) Btw ineens terugvragen bij financial lease

Bij de keuze voor financial lease van je volgende auto dan kun je na de aanschaf het volledige btw-bedrag over de aanschafprijs ineens terugvragen van de belastingdienst.
Dat scheelt een flink bedrag in je investering. Bij operational lease kun je alleen het btw-bedrag terugvragen over je maandelijkse leasetermijnen.

 

5) Gunstiger dan operational lease

Als je beslissing is gevallen op financial lease in plaats operational lease dan mag je zelf kiezen hoeveel kilometers je op jaarbasis gaat rijden, acceptatie is vaak mogelijk zonder het overleggen van jaarcijfers,
profiteer je van de restwaarde aan het einde van het contract, bepaal je zelf waar je de auto in onderhoud doet en waar je de banden laat vervangen.

 

Zoals je ziet zijn er veel redenen om te kiezen voor financial lease als je als ondernemer toe bent aan een andere auto.
Via MrWheelson kun je eenvoudig een auto uit het buitenland kopen in combinatie met financial lease, het berekenen van de financial lease doe je zelf eenvoudig op de website.
Bestellen kan online, ze schieten de auto voor, controleren de kwaliteit en zorgen ervoor dat de auto bij jou aan huis wordt afgeleverd.
Je hebt de keuze uit bijna 200 duizend auto’s die afkomstig zijn van Europese merkdealers, dus keuze genoeg!

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie