5 opties om je onderneming te laten groeien

5 opties om je onderneming te laten groeien

Redactie Baaz

Veel ondernemers zijn ambitieus. Ze hebben immers geen onderneming opgericht om op een      met hun armen over elkaar heen te gaan zitten niksen. Vaak ontstaat na de opstartfase, op het moment dat de onderneming lekker loopt, de drang naar groei. Er zijn genoeg klanten en de zaken lopen goed. Maar hoe kun je de gewenste groei realiseren? Hoe pak je een dergelijk intensief proces aan, en hoe voorkom je dat de plannen eindigen in een fiasco? Hieronder lees je meer over een succesvolle groei van je onderneming, zoals vijf praktische groeitips.

Een plan maken

Wil je je onderneming op een gezonde manier laten groei, dan is een goede voorbereiding onmisbaar. Allereerst is het belangrijk om vast te stellen wat je doel eigenlijk is. Wil je je klantenbestand laten groeien? Wil je een uitgebreider assortiment van producten of diensten gaan aanbieden? Wil je meer medewerkers? Of wil je meer omzet? Vervolgens is het zaak te gaan bekijken wat nodig is, en welke strategie er bij de groei past. Is er bijvoorbeeld in de huidige krappe arbeidsmarkt wel aan meer goed geschoolde medewerkers te komen? En zijn er wel faciliteiten of technische benodigdheden om de groeiende onderneming goed te laten draaien?

5 dingen die je kunt doen om je onderneming te laten groeien

Zoals hierboven al beschreven werd, kan groei op allerlei facetten van je onderneming betrekking hebben. Veel ondernemers hebben problemen de zee aan kansen te overzien. Is dat bij jou ook het geval? Hieronder lees je vijf stappen die je kunt zetten om je onderneming te laten groeien.

  1. - Vergroten van je naamsbekendheid: door middel van marketing je onderneming bekendmaken bij een groter publiek, bijvoorbeeld met behulp van een nieuwe website.
  2. - Nieuwe machines aanschaffen: vaak werken nieuwe machines efficiënter, zodat binnen hetzelfde tijdsbestek meer geproduceerd kan worden.
  3. - Verhuizen naar een nieuw bedrijfspand: is er niet voldoende ruimte voor meer machines of medewerkers, dan biedt verhuizen naar een ander pand uitkomst. 
  4. - Investeren in uitvoerende medewerkers: wil je dat medewerkers effectiever en / of efficiënter kunnen werken, bied dan opleidingsmogelijkheden zoals een cursus projectmanagement of functiegerelateerde opleiding.
  5. - Investeren in managers: bij groei verandert je rol van pionier naar manager. Vind je een gestructureerde manier van werken lastig, of ben je er niet goed in? Schakel hier dan anderen voor in.

Financiering van de groei

Nu je helder voor ogen hebt wat je wil bereiken en hoe, is het tijd om over de financiering daarvan na te denken. Groeien kost namelijk in de meeste gevallen geld. Omdat geïnvesteerd moet worden in nieuwe machines of medewerkers, of een ander pand. Er zijn verschillende manieren om aan dit extra zakelijke vermogen te komen. Vaak wordt er gekozen voor een zakelijk krediet. Online kun je een bedrijfsfinanciering bij Floryn binnen een paar minuten aanvragen, waarna je al binnen 24 uur de beschikking kunt hebben over het geld.

Deze content is tot stand gekomen in samenwerking met Floryn.

Foto door Kampus Production

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie