5 dingen die je leert in Business School en niet kloppen in 2018

5 dingen die je leert in Business School en niet kloppen in 2018

Redactie Baaz
Het is moeilijk om een entrepreneur te zijn als je verouderde principes volgt. Dit zijn de principes die je anno 2018 niet meer wilt volgen.

1. Je hebt geld nodig om een business te starten

Vroeger was geld altijd een vereiste. Startups begonnen pas als ze een startkapitaal van twee miljoen euro hadden. Tegenwoordig beginnen goedlopende startups met niet meer dan tweeduizend euro.

2. Je hebt een strak businessplan nodig

Een plan dat vanaf het begin vaststaat is geen vereiste voor een florerende business. Je moet flexibel zijn en buiten de kaders denken. Dat kan alleen als je van het businessplan durft af te wijken

3. Houd je ideeën voor jezelf

Vroeger waren ondernemers bang dat hun plannen werden gestolen. Nu ligt de nadruk op uitvoeren. Hoe meer mensen je willen helpen, hoe groter de kans is dat je idee ten uitvoer wordt gebracht.

4. Het gaat allemaal om wie je kent

Het is nu mogelijk om mensen te bereiken die je nog helemaal niet kent. Met een goed idee en de juiste sales pitch, heb je alsnog veel kans op succes.

5. ‘Fake it until you make it’

Dit gezegde is bij iedereen bekend. Als je gelooft in je business, dan doe je er goed aan om af en toe te bluffen. Dan moet natuurlijk wel je kennis toereikend zijn, en je businessplan potentie hebben.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie