4 natuurlijke manieren om stress te verlichten

Redactie Baaz
Als je bedrijf lekker loopt en je steeds meer nieuwe klanten en projecten krijgt, kan dat stress opleveren. Dan is het prettig dat er natuurlijke middelen zijn die stress helpen verlichten.

1. Gezond eten

Stress bestrijden begint bij gezond eten. Het is inmiddels een feit dat junk food ons moe en depressief kan maken. Gezonde voeding, zoals volle granen en eiwitten, kan je humeur helpen verbeteren en je energie geven om alles wat je in je onderneming speelt aan te pakken. Voedingsmiddelen die vooral effectief zijn tegen stress zijn zalm, amandelen en bosbessen. Zorg ervoor dat je deze vaker op het menu zet.

Wat ook kan helpen om stress tegen te gaan, is om extra koffie te vermijden. Koffie heeft zeker gezondheidsvoordelen, maar te veel cafeïne kan je onrustig maken, wat bijdraagt aan stress. Het beste drink je niet meer dan vier koppen koffie per dag.

2. Passiebloem

Passiebloem staat al lang bekend als middel bij angst en slapeloosheid. Inmiddels hebben enkele onderzoeken aangetoond dat het kruid net zo goed kan werken als medicijnen tegen stress. Passiebloem zou de activiteit van bepaalde hersencellen verlagen, waardoor je je meer ontspannen voelt.

Passiebloem is verkrijgbaar in verschillende toedieningsvormen. Denk aan thee, extract en tinctuur. Het wordt niet aanbevolen voor kinderen of voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Het beste raadpleeg je je arts voordat je dit natuurlijke middel gaat gebruiken, vooral als je medicijnen gebruikt.

3. Cannabisolie

Cannabisolie is een natuurlijk middel dat kan helpen tegen angst en stress. Anders dan hennepolie heeft cannabisolie geen psychoactieve bestanddelen en kan dus veilig worden ingenomen om stress te verminderen. Je kunt deze olie gewoon bij de drogist kopen. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om online cannabisolie te bestellen.

4. B-vitamines

B-vitamines staan erom bekend dat ze de goede werking van de hersenen en het zenuwstelsel bevorderen, maar ook kunnen helpen om te ontspannen. B-vitamines werken als complex, dus het beste kies je een middel dat alle B-vitamines bevat. Let wel op met vitamine B6, want hiervan kun je een overschot binnenkrijgen. Laat dit regelmatig nakijken door je huisarts.

Naast natuurlijke middelen zijn er technieken om stress te bestrijden. In dit artikel lees je hier meer over.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie