24i Media neemt tech-startup Vigour over

Bart Remmers
24i Media, het mediatechnologiebedrijf dat het overgrote deel van de TV-apps op de Nederlandse markt maakt, neemt branchegenoot Vigour over.

Vigour staat bekend om haar geavanceerde technologie die het mogelijk maakt verschillende schermen naadloos met elkaar te verbinden. De overname is onderdeel van 24i’s ambitie om op basis van haar technologieplatform haar leidende positie wereldwijd verder uit te bouwen. 24i heeft in Nederland klanten als NPO, RTL, SBS en Fox Sports, maar bedient ook bekende buitenlandse spelers, zoals Viacom, Globo en Tennis Channel.

Grote Lego-doos

'Er zijn maar weinig mediabedrijven die zelf de technische kennis en specialistische capaciteit in huis hebben om streaming apps te bouwen van Netflix-kwaliteit,' aldus 24i CEO Martijn van Horssen. '24i Media ontwikkelt een universeel platform, dat alle losse modules bevat die contenteigenaren nodig hebben om zo’n service te exploiteren. Het is een soort grote Lego-doos, waarmee ze zelf hun eigen apps kunnen bouwen, al kunnen ze natuurlijk ook meteen een volledig afgebouwd pakket bij ons afnemen. Die platform strategie heeft ons veel succes gebracht en we horen als Nederlandse start-up inmiddels tot de wereldwijde top. Met de integratie van de technologie van Vigour in ons platform versterken en vergroten we onze technologische voorsprong. Juist door deze continue focus op innovatie kunnen onze klanten zo succesvol zijn qua gebruikerservaring en monetisation van hun content.'

Grenzen verleggen

Vigour-medeoprichter en CEO Ramon Duivenvoorden: 'Bij Vigour zijn we enorm gedreven om door middel van innovatie de grenzen te verleggen in de manier waarop we in ons dagelijkse leven met technologie en media omgaan. Het is natuurlijk fantastisch dat we in Nederland meerdere bedrijven hebben die wereldwijd toonaangevend zijn in de innovatie van media technologie. Met Vigour wisten we al grote Amerikaanse klanten en investeerders aan ons te binden op basis van onze visie, en de overname door 24i Media biedt ons de mogelijkheid om deze gedeelde strategie gezamenlijk met nog veel meer kracht en reikwijdte te realiseren.'

24i Media versterkt met de acquisitie van Vigour haar technologieplatform, dat telecom operators, omroepen en andere mediabedrijven helpt om gepersonaliseerde streaming TV-diensten aan te bieden op alle schermen.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart