2019: het jaar van Synology

2019: het jaar van Synology

Redactie Baaz

Hét belangrijkste evenement voor zowel Synology als voor ieder met belang in opslag en netwerk, vond 18 oktober plaats. Op Synology 2019 waren wij van de partij, om te achterhalen wát 's wereld toonaangevendste NAS-leverancier voor 2019 in petto heeft.

Synology bevindt zich in een turbulent stadium. De cijfers liegen er niet om: het alsmaar groeiende bedrijf is ondertussen een wereldwijd topmerk voor de NAS en router en richt zijn kijkers op de zakelijke markt. Rosiel Lee begon ruim 10 jaar terug bij Synology als Product Specialist; sinds 2015 werkt zij als Managing Director bij Synology France. Wij spraken haar op Synology 2019, om een inzicht achter de schermen op te doen.

'Onze focus heeft altijd op innovatie gelegen, maar de toekomende tijd biedt een kans om ook corporaties een definitieve opslagoplossing te bieden', vertelt Rosiel. 'We zijn daarentegen nog altijd een product-gebaseerd bedrijf. Innovatie hoort daarbij, dus bouwen we verder op zowel bestaande als nieuwe oplossingen rondom opslag, netwerk en veiligheid. Onze producten zijn breed toepasbaar: tevens de reden dat zowel particulieren als ondernemers deze waarderen. Multimedia-opties worden belangrijker. Voorheen deden we één of twee grote productlanceringen per jaar, naast het constante verbeteren van ons bestaand portfolio en het aanvullen van die producten met functionaliteiten. Dit jaar gaan we het anders doen en hebben we geleidelijk verspreid meerdere grote lanceringen binnen ons gehele portfolio.’

‘Naast legio nieuwe hardware en software vernieuwt ons klantcontact’, vervolgt zij. ‘We gaan altijd al gesprekken aan met gebruikers, maar het komende jaar zal feedback nóg invloedrijker zijn op onze releases en updates. Vragen worden door onze customer service sneller beantwoord; daarbovenop introduceren we proactieve diensten en tools waarbij we klanten - zelfs vóórdat er iets misgaat - benaderen.’ ‘Ik startte toen het bedrijf nog jong was. Van een klein team ingenieurs zijn we naar 700 werknemers geschaald, met meer dan zes dochterondernemingen wereldwijd. Om voor zo’n periode in een kansrijk team gewerkt te mogen hebben – geweldig. Ooit startte ik als productspecialist, maar sindsdien heb ik de kans gekregen om iedere twee jaar iets nieuws beet te pakken. Werk je bij Synology, dan stop je nooit met leren: ik zit op de juiste plek, omdat ik mezelf in deze omgeving altijd kan blijven ontwikkelen.’ De door Rosiel genoemde vernieuwing staat niet uitsluitend op papier: delen van Synology’s plan voor 2019 zijn ondertussen verwezenlijkt. Op het evenement werden de volgende releases bevestigd.

Synology DiskStation Manager 7.0

De laatste grote update voor Synology's NAS-stuurprogramma vond zo'n twee jaar terug plaats. Voor DSM 7.0 pakt Synology daarom groots uit. Ten eerste biedt DSM 7.0 een vernieuwd inlogscherm, waarbij het mogelijk is om in een mum van tijd het systeem binnen te komen door middel van het scannen van een QR-code. Qua mobiele functionaliteit biedt Synology tevens de DS Finder-app, waarmee een gloednieuwe NAS volledig via een smartphone op te zetten is. Middels een demonstratie toonde Synology een snelheidsverbetering van ruim 50 procent, wat inhoudt dat gegevensherstel na een HDD/SDD-mediafout aanzienlijk wordt verkort.

De nieuwe update introduceert de mogelijkheid om via het Synology Content Management System (CMS) meer dan 10.000 individuele Synology-apparaten vanuit een centraal systeem te beheren – een functie die daadkracht achter de zakelijke strategie zet. Daarbovenop bevestigde Synology de kosteloze Active Backup Suite: de allereerste gratis backupoplossing voor Virtual Machines, PC's en servers. De Active Backup-interface oogt bovendien enorm intuïtief; uitzonderlijk voor een enkel dashboard waaruit meerdere opslagmiddelen in een reeks klikken volledig gekopieerd kunnen worden.

UC300 en DiskStation DS1819+ Om stabiliteit voor corporaties te bevorderen, introduceerde Synology een duale productlijn binnen de UC300-serie. Middels deze iSCSI-dedicated server wordt het mogelijk om twee identieke processen te laten verlopen, waardoor er te allen tijde een tweede systeem beschikbaar is om de taken over te nemen. Oververhitting, memory- of CPU-fouten, moederboordschade en dergelijke zijn hierdoor geen calamiteit: 100 procent uptime van jouw NAS-server is het resultaat. Wie bekend en tevreden is met voorgangers DS1817+ en DS1815+, doet er goed aan een blik te werpen op de nieuwe DS1819+- NAS. De Network Attached Storage bouwt op het overzichtelijke opslaggebruik van vorige generaties en sluit met zijn acht baaien uitstekend aan op grootgebruik. Een volledig specificatieoverzicht vind je (binnenkort) op de website.

Mesh Router MR2200ac

Samengevat maakt de gloednieuwe Mesh Router MR2200ac het mogelijk om tegen een prijs van (ongeveer) € 136,- per router 185 vierkante meter te dekken. Wij probeerden de router uit en willen niet meer terug. Een groot voordeel van de MR2200ac is dat hij zorgt voor een schaalbare internetdekking. Hoe meer netwerkrouters je hebt, hoe groter het bereik van je centrale router. Dit betekent dat de Synology Mesh Router MR2200ac uitstekend tot zijn recht komt in het MKB. Of je onderneming nu één, twee, drie of meer verdiepingen heeft, je kunt je internetverbinding blijven uitbreiden met routers. Dat alles gaat met zo goed als geen verlies van internetsnelheid.

Beheersoftware SRM geeft je proactief advies over hoe je je netwerk nog veiliger kunt maken. Bovendien heeft Synology een slim systeem bedacht als het gaat om updates, die uiteraard enorm belangrijk zijn als het gaat om veiligheid. Je kunt namelijk precies instellen welke updates je wilt ontvangen en je kunt zelf een vast moment kiezen waarop de update wordt uitgevoerd. Zo zorgt Synology ervoor dat je netwerk van MR2200ac’s altijd optimaal beveiligd blijft. We kunnen er heel duidelijk over zijn: op veel fronten is de Synology Mesh Router MR2200ac de beste in zijn klasse. Of het nu gaat om dekking, veiligheid of installatiegemak, de netwerkrouter lijkt de ideale oplossing voor het MKB.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie