1 op de 3 werknemers ervaart bedrijfspand niet als schoon

1 op de 3 werknemers ervaart bedrijfspand niet als schoon

Redactie Baaz

Een op de drie werknemers (33%) ervaart het bedrijfspand niet als schoon. Dit komt naar voren uit de benchmark onder ruim 1.000 Nederlandse werknemers, uitgevoerd in opdracht van Service Management leverancier TOPdesk. Volgens 36 procent van de werknemers worden schoonmaakwerkzaamheden binnen de organisatie niet goed georganiseerd. Een kwart (26%) van de werknemers pakt regelmatig zelf schoonmaakwerkzaamheden op, omdat dit niet centraal gereorganiseerd is.

Facilitaire frustraties

Meer dan twee op de vijf werknemers (43%) ervaart het indienen van een klacht of verzoek met betrekking tot de schoonmaak als niet gemakkelijk. Nog eens bijna de helft (48%) van de werknemers geeft aan dat er niet altijd snel gehandeld wordt naar aanleiding van een klacht met betrekking tot de schoonmaak. Tot slot geeft 49 procent van de werknemers aan dat de verantwoordelijke voor de schoonmaak niet goed bereikbaar is als er klachten zijn. 

Thomas Burghart, Business Unit Director bij TOPdesk: “Een werkomgeving heeft invloed op de prestaties van werknemers. Als werkgever is het zaak om voor een schone en veilige werkomgeving te zorgen. Wanneer werknemers druk zijn met het organiseren of uitvoeren van facilitaire zaken, komen andere werkzaamheden mogelijk in de knel. Dit heeft invloed op de productiviteit en zo op de prestaties van je organisatie. Ga het gesprek aan met werknemers en breng in kaart hoe zij naar de werkomgeving kijken. Zo zorg je ervoor dat werknemers zich veilig en comfortabel voelen en optimaal kunnen presteren.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie