Zwaar verlies voor Tony's Chocolonely

Sterre Hartjes
Bekend chocoladeproducent Tony's Chocolonely eindigt in de rode cijfers. Henk Jan Beltman vertelt dit maandag in een gesprek met RTL Z.

Dit verlies komt volgens Beltman door uitgaven aan de uitbreiding naar het buitenland. De chocoladeproducent heeft dit boekjaar wel een flinke stijging in de omzet gemaakt van 15 miljoen euro naar 70 miljoen euro. Dit is een omzetstijging van 27 procent. Het boekjaar is eind september afgelopen dus deze cijfers staan nog niet vast.

Ondanks de omzet draait Tony's Chocolonely verlies

Tony lijdt nog steeds verlies, ondanks dat de omzet omhoog is gegaan. ‘Ik denk dat we zwaar verlieslijdend zijn dit jaar’, zegt Beltman. Het verlies komt met name door kosten die zijn gemaakt met de uitbreiding naar het buitenland. ‘Waar we eerst onze groei uit Nederland haalden, hebben we gezegd dat we nu onze groei uit de internationale markt willen halen.’

Tony's Chocolonely wilt internationaal 

Tony Chocolonely heeft vooral geld in de Amerikaanse en Britse markt gestoken. ‘Daarmee hebben we geaccepteerd dat we een dip in de winstgevendheid zouden krijgen’, zegt Henk Jan Beltman. Hoe groot de investeringen waren, is niet bekend.

Beltman zei vorig jaar al dat het bedrijf meer moest investeren in het buitenland. Dit omdat 10 procent van de omzet van Tony Chocolonely vorig jaar uit het buitenland kwam.

Lees ook: Uber lijdt megaverlies