Zoveel vierkante meter kantoorruimte heb je nodig per persoon

Redactie Baaz
Het vinden van geschikte kantoorruimte is niet altijd zo vanzelfsprekend. Naast de uitstraling en inrichting van je nieuwe kantoorpand zijn er diverse andere factoren waar je rekening mee moet houden. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de huurprijs en het aantal vierkante kantoorruimte dat je nodig hebt.

Aan de hand van dit blog maak jij de beste keuze voor jouw nieuwe kantoorruimte en de daarbij benodigde vierkante meters om zo niet krap te komen zitten in kantoorruimte.

Wettelijke voorschriften 

De wettelijke voorschriften voor kantoorruimte zeggen dat werknemers voldoende ruimte moeten hebben om zonder risico hun werkzaamheden uit te kunnen voeren. Dit is een breed begrip en daarom zeker positief. Je zal de wet niet snel overtreden wanneer het aankomt op vierkante meter kantoorruimte. Toch blijf je met de vraag zitten ‘hoeveel vierkante meter kantoorruimte heb ik nodig voor mijn bedrijf?’. Gelukkig is SKEPP er om je hier een handje bij te helpen!

Kies het juiste aantal vierkante meters

In de ergonomische eisen voor de oppervlakte van werkplekken in administratieve ruimtes en kantoren (NEN 1824:2010 nl) staat dat één werkplek uit minimaal 4 vierkante meter bestaat. Daar bovenop komen ook vierkante meters voor de inrichting van de werkruimte. De inrichting ziet er dan als volgt uit: 1 vierkante meter voor een beeldscherm, 1 vierkante meter voor lees- en schrijfwerk en 1 vierkante meter voor een ladekast. Dit alles bij elkaar opgeteld kom je op een werkplek van 7 vierkante meter. 

Het lastige is dat 7 vierkante meter voor één persoon ruim voldoende is. Maar mocht je dit doorberekenen naar kantoorruimte voor 100 personen dan is 700 vierkante meter in de praktijk echt te weinig. 

Bereken de hoeveelheid vierkante meter kantoorruimte met de calculator SKEPP

Natuurlijk werkt iedere organisatie weer anders en is het ook bepalend welke branche je je begeeft. Jij maakt uiteindelijk zelf de keuze. Wil jij bewegingsruimte of knus werken? SKEPP heeft een nieuwe calculator waarmee je gemakkelijk jouw wensen en behoeften op het gebied van kantoorruimte aangeeft. De rekentool geeft jou precies weer hoeveel vierkante meter jij nodig hebt. 

Voor grotere bedrijven komen er vaak ook extra ruimtes kijken bij de inrichting van kantoorruimte. Denk hierbij aan een vergaderkamer, presentatieruimte of loungehoek. Het berekenen van deze ruimte maakt kiezen van de juiste hoeveelheid vierkante meter kantoorruimte ingewikkelder. Toch is dit voor de calculator van SKEPP geen enkel probleem. Jij vult de extra ruimtes in die je nodig hebt en de rekentool neemt deze gewoon mee in de berekeningen. Je vindt de calculator als je op de website een kantoor ‘bezoekt’ en scrolt naar de beschikbare kantoorruimten. 

Huren via SKEPP

Heb jij berekend hoeveel vierkante meter kantoorruimte jouw bedrijf nodig heeft? Goed! Dan ben je al een stap dichterbij het vinden van de ideale kantoorruimte. De gespecialiseerde vastgoedconsultants van SKEPP helpen je graag verder in jouw zoektocht naar kantoorruimte. Zij kijken naar de perfecte kantoorruimte die aansluit bij jouw budget en ligging.
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie