Zorg voor een grote zichtbaarheid op een unieke manier

Zorg voor een grote zichtbaarheid op een unieke manier

Redactie Baaz
Als je een passie hebt, en daarvan je werk hebt gemaakt, ga je hier uiteraard helemaal voor. Misschien wel zo erg dat je een eigen bedrijf begint. Dan wil je dat het goed gaat lopen en klanten je goed en snel kunnen vinden. Je marketing moet goed op orde zijn.

Er zijn veel verschillende manieren om je bedrijf meer zichtbaarheid te geven. Van street art tot abri advertenties. Maar je kan ook tassen laten bedrukken.
Tassen zijn natuurlijk niet alleen praktisch, maar tassen met je logo of eigen tekst geven ook een hoge zichtbaarheid.
Daarom lees je in dit artikel alles over het gebruik van bedrukte tassen in je marketing strategie.

Waarom een goede marketingstrategie belangrijk is

Als ondernemer moet je aan veel dingen denken. Wat ga je op de markt zetten? Hoe ziet het er uit? Welke service komt er bij kijken?
Heb je personeel en een pand? Je hebt erg veel aan je hoofd, maar dat maakt het ondernemerschap ook wel leuk.
Alles zelf doen en je idee tot werkelijkheid brengen is wat veel mensen het ondernemerschap intrekt.

Marketing is nog een ding waar je aan moet denken. Hoe krijg je klanten bij je product of dienst? Dat is een belangrijk punt want zonder klanten, geen omzet.
Marketing is dus een make or break punt van je onderneming. Al helemaal als je een eigen pand met personeel hebt en veel geld hebt geïnvesteerd.

Maar niet elke vorm van marketing werkt. Een luxe horloge zaak maakt niet snel een rap video om de producten aan de man te krijgen.
Maar een freelance muzikant misschien wel. Het is dus maar net wat je doelgroep is en waar die zich bevind.
Hier pas je je marketing op aan, anders krijg spreek je de verkeerde doelgroep aan of heb je helemaal geen bereik tot klanten.

Tassen bedrukken voor bekendheid

Wie weet is het niet helemaal je ding. Maar tassen bedrukken kan een hele goede manier zijn om je naam naar buiten te brengen.
Vooral onder jongeren is dit een bekend en veel gebruikte manier om reclame te maken. Jongeren zijn namelijk gek op tassen en ‘gratis’ dingen die je bij een product krijgt.

Het is dus een goede en effectieve manier om klanten interesse te laten tonen. Daarnaast zien veel mensen je naam als de klant met die tas door de stad loopt.
Het is nu eenmaal een ding om naar andere mensen hun spullen te kijken. Zeker als ze een mooie tas hebben met een interessante tekst.

In een aantal gevallen is het zelfs zo dat de klanten aangesproken worden door anderen omdat de ander wil weten waar ze die tas vandaan hebben.
Als je een product of dienst verkoopt en daarbij die gave tas heeft, kan het zomaar zijn dat je een extra klant krijgt, puur en alleen voor de tas. Dat is uiteraard erg mooi.

Niet alleen tassen bedrukken, maar ook andere producten bedrukken is een mooie manier om je naamsbekendheid te vergroten.
Geef een pen weg met je website naam erop of verkoop een mok met je logo. Als je een interessant plaatje hebt, maakt het mensen vaak niet uit wat voor een bedrijf je hebt.
Ze willen die mok dus kopen ze het. Dan heb je ook weer wat extra inkomsten.

Unieke manieren van marketing

Als ondernemer ben je uniek. Tenminste, dat is wel de bedoeling. Niemand anders heeft je product of dienst en als dit wel het geval is, ben je uiteraard anders of biedt je andere mogelijkheden.
Dit is tevens belangrijk om een goed lopend bedrijf op te bouwen. Met andermans idee kom je er niet.

Daarom is het ook belangrijk dat je een unieke marketingstrategie opzet. Doen andere bedrijven in je bedrijfstak allemaal hetzelfde?
Verzin dan iets wat compleet ander is en wees niet bang om te veel reclame te maken. Dat bestaat namelijk niet.
Geef misschien geen korting maar juist extra producten weg. Dan komen mensen sneller terug. En als het gaat om handige producten zit je helemaal goed.

Je hoeft geen duizenden euro’s uit te geven aan marketing zolang je maar uniek bent. Guerrilla marketing is relatief goedkoop, maar een unieke en hippe manier om reclame te maken.
Als je dan ook nog tassen laat bedrukken voor de eerste mensen die je product of dienst kopen, heb je niet alleen een grotere naamsbekendheid, maar gaan mensen ook nog eens meer over je praten.
Mond-tot-mond reclame is gratis, maar de beste manier om een goede naam neer te zetten in je klantenkring.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie