Zonnemarkt Group neemt meerderheidsbelang in AP Solar
AP Solar en Zonnemarkt Group

Zonnemarkt Group neemt meerderheidsbelang in AP Solar

Redactie Baaz

Zonnemarkt Group versterkt voortrekkersrol in duurzame energie met overname van AP Solar

Zonnemarkt Group bevestigt de groeiambities in zijn voortrekkersrol bij duurzame energieoplossingen door de overname van AP Solar. Na zelf in februari 2023 te zijn toegetreden tot de Belgische Green & Durable Group, neemt het bedrijf vandaag een meerderheidsbelang in AP Solar. Het bedrijf dat zijn hoofdkantoor in het Noord-Nederlandse Hoogezand heeft, is actief in de installatie van zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen voor elektrische voertuigen. Dankzij deze duurzame investering zet Green & Durable Group opnieuw een stap in de noodzakelijke energietransitie.

AP Solar werd in 2010 opgericht door de huidige directeur Jorch Kiewiet. Met de focus op zonnepanelen, laadpalen en thuisbatterijen voert AP Solar momenteel meer dan 3.500 installaties per jaar uit. Hiermee biedt het bedrijf zijn meer dan 30.000 klanten, duurzame en kostefficiënte oplossingen voor de productie van groene energie. AP Solar is actief in het noorden van Nederland en vertegenwoordigt een omzet van 18 miljoen euro.

Net als de samenwerking met de Belgische installatiebedrijven Green & Durable Energy, Energreen, en het Nederlandse Agro-NRG en Zonnemarkt Group, past de samenwerking met AP Solar perfect in de buy-and-build-strategie van Green & Durable Group. De voortrekker in duurzame energieoplossingen is inmiddels marktleider in België en bevestigt met deze nieuwe participatie opnieuw zijn vertrouwen in de Nederlandse markt van zonne-energieproducten.

“Green & Durable Group gelooft sterk in de noodzaak van de energietransitie”, aldus Gerben Wolf, directeur van Green & Durable Group Nederland. “We zijn overtuigd van de kansen die deze ontwikkelingen bieden en reiken graag de hand aan talentvolle ondernemers om de nieuwe energietoekomst samen gestalte te geven. Onze eerder opgestarte samenwerkingen met Agro-NRG en Zonnemarkt Group, en deze nieuwe met AP Solar, vullen elkaar perfect aan in de Nederlandse markt. Op deze manier slagen we erin om van Zonnemarkt Group al na slechts enkele maanden een referentiespeler binnen de installatie van zonne-energieproducten te maken. Om onze groei verder gestalte te geven, blijven we op zoek naar bijkomende samenwerkingen in Nederland.”
AP Solar en Zonnemarkt Group

In enkele jaren tijd is AP Solar erin geslaagd duurzame energieoplossingen in de Noord-Nederlandse markt te introduceren om zijn klanten een grotere onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet te bieden. “AP Solar is een mooi voorbeeld van een jonge Nederlandse onderneming die in korte tijd is uitgegroeid tot een bedrijf dat oplossingen biedt voor de grote uitdaging waar onze wereld vandaag voor staat”, vertelt Siebe Evers, bestuurder van Zonnemarkt Group. “De pragmatische en resultaatgedreven aanpak van Zonnemarkt Group die zich weerspiegelt in het DNA van AP Solar zorgt voor een perfecte match. We kijken ernaar uit om samen met  AP Solar- directeur Jorch Kiewiet en zijn voltallige team verder te bouwen aan de toekomst.”

“Door de samenwerking met Zonnemarkt Group kan AP Solar zich verder toespitsen op de aankomende energietransitie”, verklaart Jorch Kiewiet. “Deze is immers van essentieel belang voor onze samenleving. We krijgen dankzij dit partnership de mogelijkheid om ons verder te specialiseren op het aanbieden van totaaloplossingen voor het vraagstuk van de hernieuwbare energie. Dankzij de investering en het uitgebreide netwerk van zowel Zonnemarkt Group als Green & Durable Group kunnen we straks samen nog sneller en kwalitatiever inspelen op de behoeften van de klant, om zo onze groei verder te zetten.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie