Zo wordt je website beter gevonden door klanten

Zo wordt je website beter gevonden door klanten

Redactie Baaz
Het starten van je eigen website; steeds meer mensen kiezen ervoor. Een soms lang gekoesterde droom wordt omgezet naar de werkelijkheid. Maar dan begint het grote vraagstuk: bouw ik zelf mijn website, of laat ik dit doen? En wat mag dat dan maximaal kosten?

Juist nieuwe internetondernemers stappen soms in fuiken die hen uiteindelijk alleen maar meer geld hebben gekost dan het heeft opgeleverd. Wil je een eigen website zelf bouwen, controleer dan altijd eerst reviews van andere gebruikers. Wat zijn hun ervaringen met goedkope platforms waar je zelf je website kunt "bouwen"? De kans is helaas groot aanwezig dat je zult schrikken. Hoe pak je dan je online succes aan? Waar begin je en wat is SEO? Dat nemen we in dit artikel met je door.

Website laten ontwikkelen

De beste stap die je kunt nemen is het inschakelen van een SEO bureau. Zij kunnen jou van A tot Z door het online succes heen begeleiden. Gelukkig hoeft dit echt niet altijd een fortuin te kosten: ook kleine ondernemers, die slechts een bescheiden website willen laten maken kunnen er terecht.

Wat doet het SEO bureau?

Allereerst, SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit houdt in dat websites zo zoekmachine-vriendelijk worden ingericht, want natuurlijk wil je dat zoekmachines als Google jouw website zo hoog mogelijk indexeren. Je hebt natuurlijk niets aan een positie op de derde pagina, of soms de twintigste pagina, of nog lager. Om dit te bewerkstelligen is o.a. kennis nodig van de website CMS. Hoe stel je de website zo SEO vriendelijk mogelijk in? Dat is de taak van het SEO bureau, die de juiste knowhow in huis heeft.

Complexe samenhang van factoren

Kent de website eenmaal een SEO vriendelijke structuur, dan spelen nog veel meer facetten een rol om online succesvol te zijn in zoekmachines. Zo is de websitetekst belangrijk; deze moet voldoen aan een aantal criteria. Maar ook afbeeldingen en call to actions zijn belangrijk. Vrijwel ieder aspect van de website is van belang om succesvol te kunnen zijn. Want wist je dat bijvoorbeeld een zoekmachine als Google ook nog eens bijhoudt hoe lang een website bezoeker jouw website bezoekt? Klikt de klant razendsnel weg, omdat jouw website traag laadt, of omdat hij niet direct kan vinden wat hij zoekt, dan kan dit voor zoekmachines een aanleiding zijn om jouw website lager te gaan positioneren. Want jouw klant is ook Google's klant en Google wil zijn bezoekers graag goed van dienst zijn door alleen de allerbeste websites onder de aandacht te brengen.

SEO bureau in de arm nemen

Naast de genoemde factoren spelen nog meer zaken een rol om online succesvol te kunnen zijn. Voor nieuwe online ondernemers is dit eigenlijk niet te overzien. Door te kiezen voor een SEO bureau met een goede reputatie (bekijk altijd even de reviews van anderen), begin je met een goede, degelijke start, die jouw project echt vooruit helpt om online stevig te kunnen groeien.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie