Altijd al CEO willen zijn?

Zo word je een machtige CEO

Redactie Baaz
Stel je een wereld voor waarin iedereen geïnspireerd naar werk gaat. Helaas is dit geen realiteit. Een goede CEO kan daar op deze 6 manieren verandering in brengen.

1. Inspireer je werknemers

Probeer je werknemers te beïnvloeden, maar niet te controleren. De beste CEO’s inspireren de normale werkkrachten zodat ze ver boven hun niveau uitstijgen.

2. Stel ambitieuze doelen

Een consistente visie is belangrijk voor een CEO maar ook voor de werknemers. Door een zo specifiek mogelijk doel te definiëren, neem je de rest mee in jouw grootse plannen.

3. Moedig feedback aan

Het is een slecht teken als werknemers niet meer vrijuit durven praten. Zorg ervoor dat iedereen elkaar feedback kan geven. De CEO moet de aanjager zijn van een dergelijke bedrijfscultuur.

4. Huur mensen in die bij het bedrijf passen

Een CEO is nergens zonder zijn werknemers. Er is een CEO daarom alles aan gelegen om de beste arbeidskrachten binnen te halen. Toch is dit niet genoeg. De werknemers moeten ook bij het bedrijf passen. Een goede CEO heeft hier een neusje voor.

5. Zet de juiste persoon op de juiste plek

Een CEO moet snel doorhebben waar de sterke en zwakke punten van een werknemer liggen. Zo kan hij zijn werknemers zo efficiënt mogelijk inzetten, en is de kans groot dat de CEO meer aanzien krijgt.

6. Leer je team kennen

Er zijn veel CEO’s die charisma en leiderscapaciteiten hebben. Er zijn er maar weinig die oprecht interesse wekken in hun werknemers. De CEO die de kinderen van zijn werknemers bij naam kent, kan meer gedaan krijgen en is succesvoller.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie