Zo sluit je op een verantwoorde manier een minilening af

Redactie Baaz
We kennen het allemaal, je houdt een stukje maand over aan het einde van je salaris. En dan komt er toch nog een rekening binnen die je over het hoofd hebt gezien maar die wel snel betaald moet worden. Of je wasmachine gaat plotseling kapot en je hebt nu net even geen geld om een nieuwe te kopen terwijl de stapel was steeds groter wordt. Wat nu?

Ga je de schuldeiser bellen voor een betalingsregeling? Dan zit je weer aan die maandelijkse termijnen vast. Heb je zin om met je vieze was naar de dichtstbijzijnde wasserette te gaan? Zit je daar weer je tijd te verdoen terwijl je naar de draaiende wastrommel staart. Gelukkig is er een snelle oplossing onverwachte kosten tijdelijk op te vangen! Een mininlening aanvragen is een manier om online snel en eenvoudig een bedrag lenen dat je binnen een paar maanden met rente moet terugbetalen. Dat betekent dat je zeker moet dat je over 2, 3, 4, 5 of 6 maanden wel genoeg geld hebt om de lening terug te betalen. Als je dat niet doet springt de rente met enorme sprongen omhoog en ben je verder van huis. In dit artikel geven we je verstandige tips om op een verantwoorde manier een minilening af te sluiten. 

Zo geregeld zonder bkr toetsing

Een minilening aanvragen is binnen een paar minuten geregeld en meestal staat het geld dezelfde dag nog op je rekening. Een ander groot voordeel is dat een minilening gelijk staat aan geld lenen zonder bkr toetsing. De verstrekkers van minileningen zijn commerciële bedrijven die streven naar het verstrekken van zoveel mogelijk leningen. Het spreekt voor zich dat de rente op een minilening aanzienlijk hoger is dan die over een andere lening via een bijvoorbeeld een bank. Maar wat blijft is dat je de minilening met rente terug moet betalen.

Laat een minilening niet uitgroeien tot een grote schuld

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: knoop de bekende disclaimer die je bij leningen hoort en ziet goed in je oren: Let op: geld lenen kost geld. Deze ondubbelzinnige waarheid geldt dubbel en dwars voor een minilening. Het geld is snel geregeld maar de rente is hoog en de looptijd kort. Op bekende vergelijkingssites kun je de verschillende aanbieders van minileningen vergelijken en de meest voordelige kiezen. Vanzelfsprekend houden dit soort geldverstrekkers elkaar ook in de gaten en zullen de tarieven niet heel veel van elkaar verschillen. 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie