Zo organiseer je een goede vrijdagmiddagborrel voor je werknemers

Zo organiseer je een goede vrijdagmiddagborrel voor je werknemers

Redactie Baaz

De vrijdagmiddagborrel, het is een steeds vaker voorkomende traditie bij bedrijven die een beetje hoort bij het nieuwe werken. Het is een manier om de week af te sluiten en eventuele problemen met een biertje uit te spreken. Hierbij gebeurt het vaak dat mensen dichter bij elkaar komen en dit is goed voor de algehele cultuur van het bedrijf. Een goede bedrijfscultuur is enorm belangrijk voor een organisatie. Het zorgt namelijk dat mensen op een goede manier met elkaar samen kunnen werken en dat er op een leuke manier gewerkt kan worden. Hierbij is het van belang dat een organisatie op een goede en effectieve manier meewerkt aan dergelijke ontwikkelingen.

De vrijdagmiddagborrel organiseren

Het organiseren van de vrijdagmiddagborrel is al een enorme verbetering in het samenstellen van een goede bedrijfscultuur. Een goede borrel op vrijdagmiddag organiseer je echter niet gemakkelijk zonder een aantal belangrijke standaard onderdelen. Zo is het belangrijk dat er drinken is voor allerlei voorkeuren. Bier, fris, wijn, en dergelijke. Op die manier kan er namelijk door iedereen iets lekkers gedronken worden. Uiteraard kan een goede vrijdagmiddagborrel ook niet zonder hapjes! Een goede borrel heeft wat warme hapjes die je gemakkelijk rond kunt laten gaan. Daardoor kan men namelijk zorgen dat de alcohol niet te hard valt na een lange dag werken.

Het gebruik van een buitentent

Het gebruik van partytenten kan bij een vrijdagmiddagborrel goed worden ingezet. In de zomer is het organiseren van een dergelijke borrel in de bedrijfstuin een heel goed idee. Zo kunnen mensen namelijk op een open en gezellige manier kennis maken met andere mensen uit het bedrijf. Hierdoor worden er sterkere relaties gelegd tussen departementen en is het gemakkelijker om bepaalde systemen en structuren in een organisatie beter te laten verlopen. Daarnaast is het gewoon heel gezellig om met groepen mensen van het werk iets leuks te gaan doen.

De borrel elke vrijdag of één vrijdag in de maand?

In welke frequentie kun je een vrijdagmiddagborrel organiseren? Wil je iedere vrijdag een kleine borrel houden om de week te bespreken, of wil je het wat specialer houden door eens in de maand een borrel te organiseren? Het beste kun je dit aan de werknemers zelf vragen, zij zijn tenslotte degene waarvoor je als ondernemer de borrel organiseert. Wanneer je dit één keer per maand doet kun je als ondernemer wat groter uitpakken om de sfeer er goed in te houden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie