Zo kun je hoge telefoonkosten in het buitenland voorkomen

Zo kun je hoge telefoonkosten in het buitenland voorkomen

Redactie Baaz
Doe jij internationaal zaken met jouw bedrijf of jouw werkgever? Dan zit het er natuurlijk in dat je ook met enige regelmaat naar het buitenland reist voor je werk. Omdat zowel je zakelijke leven als je privéleven niet ophouden alleen omdat jij het land verlaten hebt, wil je ook op je buitenlandse bestemming goed bereikbaar zijn en zelf de nodige telefoontjes kunnen plegen.

Tegelijkertijd zit je ook niet te wachten op torenhoge telefoonrekeningen, zeker als je die met een Sim Only abonnement mogelijk niet gewend bent. Je zult dus iets slimmer moeten zijn dan simpelweg je telefoon op exact dezelfde manier te gebruiken als je dat thuis zou doen. Wij geven een aantal tips voor je hoge telefoonkosten in het buitenland kunt voorkomen.

Apart zakelijk abonnement

Kosten die je voor het werk maakt, wil je graag kunnen scheiden van je privékosten. Zeker ook wanneer je in het buitenland dure telefoontjes moet maken. Als ondernemer is dat prettig voor je administratie en belastingaangiftes en in loondienst is dat simpelweg prettig omdat je dan niet privé zakelijke kosten aan het betalen bent. Een apart abonnement voor Sim Only Zakelijk bij Simyo kan daarbij van nut zijn.

Een lokale simkaart kopen

Binnen de EU kun je gewoon uit je bundel bellen, SMS’en en internetten, maar buiten de EU betaal je daar extra voor. Die kosten kunnen al snel hoog oplopen. Zelfs ‘binnenlandse’ telefoontjes, dus naar een nummer in het land waar je je bevindt, zijn dan heel duur. Dit probleem kun je ondervangen door ter plekke een prepaid simkaart te kopen, zodat je een lokale klant bent voor de lokale tarieven.

Ondertussen wil je natuurlijk wel bereikbaar blijven voor het thuisfront en urgente zaken. Dat kun je doen door je nieuwe buitenlandse nummer door te geven, maar je kunt niet iedereen die jou mogelijk zou kunnen bellen daarvan op de hoogte stellen. Het alternatief is een tweede telefoon meenemen, of een telefoon met dual sim mogelijkheid te gebruiken. In dat laatste geval kun je twee simkaarten in het zelfde toestel plaatsen en op beide nummers bereikbaar zijn met één toestel.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie