Zo helpt een oudere iPhone je om te besparen

Zo helpt een oudere iPhone je om te besparen

Redactie Baaz

Je wilt misschien een nieuwe iPhone kopen. Maar je twijfelt of het nieuwste model zijn geld wel waard is. Misschien voldoet een oudere iPhone ook. Mocht je daarover nadenken, dan helpen we je graag een handje vooruit. Want een iets oudere iPhone kopen heeft heel veel voordelen. Vooral als het gaat om de kosten, is een eerder model kopen ontzettend aantrekkelijk.

Je iPhone kost tweedehands minder

Eerlijk is eerlijk: een nieuwe iPhone is soms best aan de prijs. Daarom is kiezen voor een ouder model een prima oplossing. Je vindt tweedehands een oudere iPhone voor een stuk minder geld dan voor een nieuw toestel. Daarnaast kun je vaak de vorige generatie iPhone ook nog bij vertrouwde winkels kopen, met flinke kortingen. Op die manier kun je aardig besparen.

Je vraagt je misschien af wat er gebeurt als je toestel gerepareerd moet worden. Daar hoef je je niet druk over te maken, want de onderdelen van de eerdere modellen zijn altijd op voorraad. Ook de onderdelen van eerdere iPhones zijn een stuk goedkoper in aanschaf. Moet je je iPhone eens inleveren voor reparatie, dan hoef je dus niet wakker te liggen van de kosten.

Je kunt goedkope iPhone hoesjes vinden

Natuurlijk wil je je iPhone goed beschermen. Dat kun je het best doen met een hoesje. Een iPhone 13 Pro hoesje kost een stuk minder dan een iPhone 15 Pro hoesje. Hoe kan dat? Het heeft wederom te maken met de ouderdom van de telefoon: hoesjes voor oudere telefoons zijn minder in trek. Daar kun je behoorlijk van profiteren, want soms worden hoesjes zelfs voor dumpprijzen verkocht.

Je weet van deze hoesjes wel precies wat de kwaliteit is, want veruit de meeste modellen zijn al een keer getest door andere gebruikers. Daardoor is het gemakkelijker om recensies te vinden. Gebruik die recensies om verschillende modellen te vergelijken en kies uiteindelijk voor het hoesje dat het best bij jou past.

Maak je niet druk over de waarde als je je telefoon verkoopt

We doen het allemaal: de iPhone na een paar jaar afdanken. Vaak komt je iPhone op een tweedehands website terecht. Misschien vraag je je af of je dan nog wel geld terugkrijgt, of een hoop moet bijleggen op een nieuw toestel. Maak je daar maar geen zorgen over, want een iPhone is ontzettend waardevast.

Toestellen van vijf jaar oud leveren nog steeds honderden euro’s op. Kies je voor een iPhone 13 Pro (Max) of iPhone 14 (en groter), dan krijg je nog steeds een leuk bedrag voor je oude iPhone, wanneer je deze weer verkoopt. Dat is dan weer het grote voordeel van een groot merk als Apple.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie