Zo doe je dat: onderhandelen voor vrouwen

Redactie Baaz
Populaire actrices zoals Jennifer Lawrence en Claire Foy verdienen veel minder dan hun mannelijke tegenspelers. Lawrence bekende dat zij vooral niet ‘moeilijk’ of ‘verwend’ wilde overkomen, terwijl geen enkele man met wie zij samenwerkte daar op die manier over dacht.

Terwijl vrouwen veel beter zijn in onderhandelen dan mannen. Tenminste, als zij onderhandelen vanuit hun eigen professionele rol óf als zij onderhandelen voor een ander. Als het gaat om hun eigen belangen ligt het echter heel anders. 

Vrouwen zijn meer gericht op het aangaan en onderhouden van relaties en zijn vaak bang dat een stevige onderhandeling ten koste gaat van de relatie. Maar het tegendeel is waar. Een goede onderhandelaar wordt juist gezien als een sterke persoonlijkheid en verdient daarmee respect. Bovendien wordt er onderling eigenlijk niet gesproken over loon door een gebrek aan financiële transparantie. En dat in de eenentwintigste eeuw. Hoog tijd dus voor verandering! 

Onderhandelen kan leuk zijn

In 'Onderhandelen voor vrouwen' leren Monic Bührs, Elisa de Groot en Yvette Berkel je hoe onderhandelen leuk wordt. Onderhandelen geeft vaak direct resultaat: je krijgt wat je wilt, je verdient er respect mee en je wordt gezien als ‘krachtig’ en ‘professioneel’.

Kortom: je doet jezelf er een groot plezier mee! Het is een kwestie van doen. Hoe vaker je onderhandelt, hoe beter je er in wordt. Met een goede voorbereiding, de juiste strategie en het inzetten van je vrouwelijke kracht zul je krijgen wat je wilt. En wat misschien nog wel belangrijker is: je speelt het spel met plezier!
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie