Zij wonnen de Student Company van het Jaar verkiezing

Zij wonnen de Student Company van het Jaar verkiezing

Redactie Baaz

Afgelopen maandag was het druk in het Beatrix Theater in Utrecht tijdens de Student Company van het Jaar verkiezing.

Voor een volle zaal presenteerden 10 Student Company’s hun propositie en resultaten. ​Een paar zeer coole ideeën passeerden de revue. Aan de jury de moeilijke taak om de beste te kiezen.   

Luchtverfrisser, designlamp en duurzame tassen

Lifestyle-vlogger en -blogger Anic van Wonderen mocht namens de jury de prijzen voor de mbo’ers verdelen. Deze mbo-studenten zijn in september begonnen aan de uitdaging van Jong Ondernemen. Van scratch af aan bedachten zij een product en een verkoopstrategie en zijn ze aan de slag gegaan. Op de eerste plaats kwam Young Innovators met hun product SmellAir. Een luchtbevochtiger en luchtverfrisser ineen om droge ogen en vermoeidheid op kantoor te voorkomen. Een zeer enthousiast team, het mooie design van de SmellAir en een strakke salesorganisatie maakten dat de jury dit studentbedrijf de eerste plaats gunde.
 
De tweede plaats werd ingenomen door Luxio. Luxio heeft een lamp gemaakt die 4 verschillende vormen aan kan nemen. Je kunt je lamp zelf verbouwen tot een staande lamp, een tafellampje of een hanglamp. Een erg mooi design! De derde plaats was voor Pouch. Dit bedrijf had de grootste (of meest luidruchtige) aanhang in de zaal. Het bedrijf ontwikkelt milieuvriendelijke tassen van papier, bamboe en jute als alternatief voor de plastic tas.     

Laser, fysio app en gekreukte overhemden

En toen was het tijd voor de prijsuitreiking voor de hbo/ wo student company. Ook de studenten van deze bedrijven hebben de afgelopen 10 maanden keihard gewerkt! Theo Reijnders, marketingmanager bij Wolters Kluwer Tax & Accounting, reikte de eerste prijs uit aan Range of Monitor, een slimme app voor fysiotherapeuten. De app is voor mensen met schouderklachten, een veelvoorkomende kwaal die vaak lang aanhoudt. De basis van de app is een meetinstrument voor het meten van de bewegingsuitslag (range of motion) van de schouder. De patiënt krijgt via de app meldingen wanneer hij of zij het oefenprogramma moet uitvoeren en kan met de app de eigen vorderingen monitoren. De therapeut kan vanuit zijn praktijk via een web app de vorderingen van de patiënt bijhouden en de patiënt monitoren.
 
De tweede prijs ging naar Vogelvlucht, dat met een lasersysteem met de naam Birdlight vogels uit koeienstallen jaagt en kippen stimuleert de eieren in hun nesten te leggen. Vogels houden blijkbaar niet van groen laser licht. Deze oplossing levert Nederland potentieel 25 miljoen euro per jaar op. Just in Case veroverde de derde plaats. Just in Case heeft een case ontwikkeld waarin overhemden kreukvrij een vliegreis overleven. Naast de harde cover van de case zit er een goede handleiding bij over hoe de overhemden op te vouwen. Ook erg handig! Er passen 2-3 overhemden in de case die ook nog eens gemaakt is van gerecyled kunststof dat ook weer opnieuw hergebruikt kan worden. 

Verkiezing: gave en inspirerende ideeën

Kortom, allemaal erg gave en inspirerende ideeën en bedrijven. Het was mooi om te zien dat de student company’s hun team als belangrijkste factor voor succes zagen en dat ze allemaal op de een of andere manier bezig zijn met duurzaamheid. Veel studenten gaven aan dat ze doorgaan met hun bedrijf en dat ze grote plannen hebben voor nieuwe producten en afzetmarkten. Ik ben heel benieuwd wat we nog van deze startups gaan horen!
 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie