Zes ondernemerstips van San Fu Maltha
Zes ondernemerstips van San Fu Maltha

Zes ondernemerstips van San Fu Maltha

Redactie Baaz
Filmproducent San Fu Maltha begon zijn carrière in de marketing- en distributiebranche van de filmwereld. Ervaring deed hij op bij onder andere Warner Bros, Columbia TriStar, MeteorFilm, Polygram en Pathé UK. In 1995 richtte hij zijn eigen productiebedrijf FuWorks op en vier jaar later het distributiebedrijf A-Film waarvan hij zijn aandelen later weer verkocht. San Fu heeft talloze grote films op zijn naam staan, waaronder In Oranje, Vet Hard, Tirza, Oorlogswinter, Zwartboek en Süskind. Zwartboek en Oorlogswinter kwamen op de shortlist voor een Oscarnominatie. Hij geeft je zes onmisbare ondernemerstips!
  • Het gaat niet alleen om wat je doet, maar ook om het effect ervan.
  • Uiteindelijk kun je geen succes verwachten als je geen risico’s neemt en kansen op flops accepteert. Met talloze overwinningen en soms ook verliezen als gevolg. Zo simpel is het.
  • Als je een grote mond hebt, ben je niet op je plaats in een omgeving waar je om te slagen afhankelijk bent van de goodwill van anderen.
  • Investeer in jong talent. Zie het als een steentje dat je in een vijver gooit en vervolgens allemaal golven voortbrengt.
  • Blijf doorzetten tot je je doel hebt bereikt, hoe veel tegenstand je ook krijgt.
  • Wees niet bang om je eigen weg te zoeken. Ik kreeg ooit een afdeling voor mijn rekening die eigenlijk niet bestond. Of ik die even op eigen houtje wilde opzetten. Er was niemand die mij kon uitleggen hoe je zoiets doet, dus besloot ik het wiel maar zelf uit te vinden.

Foto: Gerard Henninger

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie