Zelfstandige ondernemers in noodweer: vergeet de BBZ niet!
Gaat het even wat minder? Check de BBZ

Zelfstandige ondernemers in noodweer: vergeet de BBZ niet!

Redactie Baaz

Ook als gevestigde ondernemer kun je tijdelijk in de problemen zitten. Wees slim, en maak gebruik van de Bijstandverlening zelfstandigen (BBZ).

Het kan zomaar gebeuren: je hebt al jarenlang een succesvolle onderneming draaien, maar de laatste tijd gaat het beduidend minder. De inkomsten lopen terug of het lukt je niet om de financiering rond te krijgen. Je denkt waarschijnlijk dat je als zelfstandige niet zomaar bij de uitkeringsinstanties kunt aankloppen, maar het tegendeel is waar. Speciaal voor zelfstandigen is er namelijk de Bijstandsverlening zelfstandigen (BBZ) waarmee je een lening, krediet of aanvulling op je inkomen kunt krijgen.

Voor wie?

De BBZ is aan te vragen bij je eigen gemeente en bestaat dus uit verschillende soorten bijstand. Deze ondersteuning wordt verstrekt aan mensen die een bedrijf willen starten, maar ook aan gevestigde ondernemers die tijdelijk in de financiële problemen zitten, 55 jaar of ouder zijn en een niet-levensvatbaar bedrijf op hun naam hebben staan of aan hen die hun bedrijf willen beëindigen.

Criteria

Natuurlijk zijn er wel wat voorwaarden waaraan je moet voldoen. Zo moet je inkomen onder bijstandsniveau liggen, je geen andere financiering krijgen en minimaal 1225 uur per jaar aan je onderneming werken.

Andere potjes

Een aanvraag dien je dus in bij je eigen gemeente.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie