Zelfstandige mag meer arbeidstijd rekenen

Redactie Baaz
Het ministerie van Financin maakt het zelfstandigen zonder personeel gemakkelijker. De ondernemers mogen nu meer uren tot hun arbeidstijd rekenen.

Dat meldt het ministerie in een persbericht. Om het urencriterium voor de zelfstandigenaftrek te kunnen halen, mogen voortaan ook uren worden meegerekend die worden besteed aan acquisitie, scholing en het bijhouden van de administratie.

De Belastingdienst zal hier soepel mee omgaan. Minister De Jager: 'Ik heb mij altijd sterk gemaakt voor de belangen van ondernemers. Met deze maatregel geef ik gehoor aan de signalen dat zelfstandigen zonder personeel door de crisis vaak zwaar worden getroffen. Ik reken er op dat de overgrote meerderheid van deze groep hierdoor alsnog in aanmerking komt voor de zelfstandigenaftrek.'

Door de crisis kampen veel zelfstandigen volgens het ministerie met minder opdrachten, zodat ze moeite hebben met het halen van de norm van 1225 uur om de zelfstandigenaftrek te mogen claimen. Als ze dit niet halen, kan dit zomaar zesduizend euro op de betaling aan de Belastingdienst schelen.

De maatregel geldt voor de belastingaangifte over 2009 en 2010.

Bron: Ministerie van Financiën

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie