Zeeman vaart een nieuwe koers met retail-ICT van Detron

Redactie Baaz
Na een uitgebreid selectietraject heeft Zeeman besloten om de uitrol van nieuwe kassa systemen en het daarbij behorende beheer bij Detron ICT & Telecom Groep (Detron) onder te brengen. Hiermee vult Zeeman de ambitie in om kosten te verlagen en de continuïteit te verhogen. Detron zal de 1.285 winkels, verdeeld over Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk, uitrusten met nieuwe kassasystemen en PC’s voor de backoffice.

Persbericht

Voor het beheer van de kassasystemen is gekozen voor een innovatieve, preventieve en milieuvriendelijke formule. Zowel het aantal storingen als de fysieke ritten naar de vestiging wordt tot een minimum beperkt. Met vooruitstrevende technieken maakt Detron het daarnaast mogelijk meer dan 85% van de storingen op afstand te verhelpen. Zeeman verhoogt hiermee de continuïteit en het gebruikersgemak in de winkels. Deze speciale retail-ICT met proven technology blijkt voor vele retailers het ei van Columbus.

Nog scherper geprijsd dankzij efficiënte ICT

Albert van Bolderen CFO Zeeman: “Goede kleding en textiel hoeft niet duur te zijn is ons moto. Door efficiënt te organiseren en door grootschalig in te kopen kan Zeeman de scherpste prijzen bieden. Met 70 miljoen klanten per jaar is het onze uitdaging om te blijven verbeteren. En dat geldt ook voor onze ICT. Dankzij de nieuwste software en hardware voor kassa’s kunnen we nog sneller inspelen op trends. Daarbij kan ’s nachts op afstand de kassasystemen worden uitgezet om zo stroom te besparen”.

Nieuwe aanpak

“Vanuit een gezamenlijke aanpak en visie is besloten om het ICT-onderhoud in de winkels op een proactieve manier te gaan beheren. Hierin wordt duidelijk afgeweken van de traditionele aanpak om bij elke storing een engineer de weg op te sturen om deze te verhelpen. Middels tooling zijn wij nu in staat om tijdig incidenten te monitoren en eventuele acties op afstand uit te voeren. Dit levert een enorme besparing op en verhoogt de continuïteit van de ICT in de winkel”, aldus Clifton Winter, Directeur Detron ICT Onderhoud.

Over Detron ICT & Telecom Groep

Detron ICT & Telecom Groep beheert de gehele ICT- en telefonieomgeving voor haar klanten en is met een jaaromzet van circa EUR 150 miljoen (2012) en zo'n 650 medewerkers één van de grootste niet-beursgenoteerde ICT-ondernemingen van Nederland. In haar 4-jarige bestaan is Detron marktleider geworden voor het MKB en de non-profit markt, en een speler van formaat in de grootzakelijke markt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie