Zakelijke fietslease: wat zijn de voordelen?

Zakelijke fietslease: wat zijn de voordelen?

Redactie Baaz
Een grote uitdaging, maar de verwachting is dat veel werkgevers en werknemers profiteren van een zakelijke fiets leasen. Vanaf januari 2020 is het mogelijk om er gebruik van te maken, en dan kun je maar beter jezelf laten informeren. Het is namelijk zo dat het kabinet graag wil dat werkende Nederlanders minder de auto pakken, maar juist de fiets.

Om deze reden komt er een nieuwe fietsregeling die het voor een werkgever eenvoudiger en voordeliger maakt om werknemers aan het fietsen te krijgen. Dankzij deze regeling kunnen werknemers namelijk voor maar een paar euro in de maand met een nieuwe elektrische fiets rijden. Goed voor de gezondheid, het opbouwen van conditie en het buitenzijn. Allemaal positief voor de werkproductiviteit en -sfeer. Lata je informeren op de website van Bike Project.

Kies als werknemer voor het zakelijk fiets leasen

Veel bedrijven worden zich meer en meer bewust dat het zakelijk fiets leasen werknemer en werkgever ten goede komt. Er zijn dan ook tal van voordelen te bedenken, welke in deze blog worden uitgelicht. Hoe meer bedrijven er gebruik van maken, hoe beter het is voor ieders gezondheid en het milieu.

Kostenbesparing

Iedereen die gebruikmaakt van de zakelijke fietslease kan geld besparen. Dankzij de werkkostenregeling kun je al veel besparen, maar dit kan ook als je voor een voordelig maandbedrag een fiets kunt leasen. Je hoeft zelf dus geen dure fiets aan te schaffen, je bent van veel gemakken voorzien en bespaart vanaf de eerste dag dus al veel geld.

Collega’s uitdagen

Werknemers kunnen punten verdienen als zij naar het werk fietsen. Zij kunnen dan weer de uitdaging met collega’s aangaan. Extra stimulerend dus om frequenter de fiets te pakken: beter voor de gezondheid en het milieu! Bekijk eens samen met jouw team, wie het meest in aanmerking komt voor een fiets en zo bovenaan de lijst komt te staan. Probeer de score maar eens te verbeteren.

Sparen maar…

Woon- en werkkilometers zijn punten waard, zo kun je leuke accessoires sparen voor je fiets of gaan voor de mooiste gadgets. Zomaar een extraatje, maar wel de moeite waard om op deze manier nog eerder de fiets te pakken. Altijd leuk als er wat tegenover staat en iedere kilometer die je maakt zal op deze manier goed worden beloond.

Voordelen zakelijke fietslease

Zoals je al hebt kunnen lezen, zijn er vele voordelen bij een zakelijke fietslease. De wereld kan er een stuk beter op worden en de gezondheid van de werknemers ook. Bovendien komt het een bedrijf ten goede, omdat medewerkers fit op het werk komen en aan hun conditie werken. Voor en na het werk even hun hoofd leegmaken in de buitenlucht, alleen maar positief. Daarnaast is het voor alle partijen voordelig om voor een zakelijke fietslease te kiezen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie