Zakelijk netwerk LinkedIn.com krijgt make-over

Zakelijk netwerk LinkedIn.com krijgt make-over

Redactie Baaz

Veel zakelijke computergebruikers gebruiken zakelijk sociaal netwerk LinkedIn.com om zichzelf te etaleren met hun cv en zakelijke relaties, terwijl ze Hyves benutten voor het onderhouden van de privcontacten.

LinkedIn.com spreekt de taal van het internationale zakenleven en is dan ook geheel Engelstalig. Voor Nederlandse zakelijke internetters is dat niet zo'n punt omdat een internationale carrire voor velen aantrekkelijk is. Ook schuwt de organisatie waarin men werkt internationale expansie en samenwerking meestal niet.

Gouden eieren
Wel is een punt dat de website nogal 'statisch' oogt. LinkedIn herbergt de persoonlijke gegevens van miljoenen gebruikers en hun relaties, maar je moet als gebruiker zelf flink rondklikken om interessante 'opportunities' te ontdekken.

LinkedIn beseft dat het op een berg met gouden eieren zit en werkt op dit moment hard aan een nieuwe interface waarin zogeheten 'gadgets' op de klantpagina's van de gebruiker en op zijn publieke profielpagina actieve 'hints' geven welke relaties met andere personen interessant kunnen zijn. Ook komt er 'gepersonaliseerd' zakelijk nieuws op deze pagina's te staan, afgestemd op het LinkedIn-lid.

Enkele vernieuwingen zijn al zichtbaar na het inloggen als gebruiker, de andere innovaties zullen de komende maanden zichtbaar worden.

OpenSocial
Ontwikkelaars hebben instructies gekregen hoe zij uitbreidingen voor LinkedIn kunnen programmeren die meer intelligentie aan het relatiesysteem toevoegen. Bedoeling is dat zij (ook) werken met de nieuwe programmeermodules die Google verstrekt in het kader van hun OpenSocial-initiatief. Met deze bouwstenen kan nieuwe functionaliteit sneller geprogrammeerd worden en kunnen 'sociale' sites en sociale componenten in websites onderling informatie uitwisselen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie