Zakelijk evenement organiseren? Zo pak je dat aan!

Jordi Smit
Medewerkers zijn het hele jaar druk in de weer om het bedrijf tot een succes te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat ze dat blijven doen? Kortom: hoe stimuleer je jouw werknemers? Juist, door middel van een leuke beloning. Het organiseren van een zakelijk evenement is dan ook zeker een zinvol idee.

Bedrijfsevenementen. We praten er vaak nog jaren over, al is het alleen maar omdat er altijd één of meerdere collega’s zijn die verrassend losjes de dag (of nacht) doorbrengen. Het brengt medewerkers vaak dichter bij elkaar, waardoor de onderlinge sfeer en relatie vooruit gaat. Wat wil je als werkgever nog meer? Het is daarom zo gek nog niet om één of twee keer in het jaar een zakelijk evenement te organiseren. Maar hoe organiseer je een dergelijk evenement?

Barbecue

Niets anders verbindt meer dan een heerlijke barbecue met de gehele organisatie. Collega’s hebben de mogelijkheid wat met elkaar te eten en te drinken én bij dergelijke feesten hangt altijd een goede sfeer. Ideaal om je medewerkers samen te laten zijn. Zorg altijd voor een goede organisatie rondom de barbecue: dat voorkomt onnodige stress of irritatie. Haal voldoende vlees in huis en zorg dat degene die de grill bedient weet waar hij of zij mee bezig is: succes gegarandeerd.

Bedrijfsfeest

Lijkt een bedrijfsbarbecue niet zo’n goed idee? Of wil je het feest liever langer laten doorlopen? Geen punt, want er zijn genoeg andere opties. Wat dacht je van een feest met live muziek? Heerlijk dansen op de muziek die bij je medewerkers past, drankje erbij en voilà. Bij de organisatie komt overigens wél een belangrijk aandachtspunt kijken: het moet muziek zijn waar het gros van de werknemers van houdt. Anders is de kans wellicht wat groter dat sommige mensen eerder naar huis gaan en het volgende feest niet meer van de partij zijn.

Prominente figuren

Wil je dat de medewerkers écht iets opsteken van de georganiseerde dag of avond? Dan is het een mogelijkheid om een aantal prominente, voor jouw bedrijfstak relevante, figuren uit te nodigen. Laat hen vervolgens een verhaal vertellen over hun persoonlijke ervaringen, zodat jouw medewerkers geïnspireerd raken. Zorg ervoor dat je voldoende pauzes inlast én genoeg eten en drinken regelt: alle ingrediënten voor een inspirerende dag.

Locatie zoeken

Een goede locatie mag natuurlijk ook niet ontbreken! Zet verschillende mogelijkheden tegen elkaar af, zodat je de beste keuze maakt. Het kan bijvoorbeeld een interessante optie om naar een beachclub te gaan. De mogelijkheden zijn hier vaak zeer divers, dus voldoende keuze om het ideale zakelijke evenement te organiseren.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi