YES!Delft maakt tien nieuwe startups klaar voor ondernemen

YES!Delft maakt tien nieuwe startups klaar voor ondernemen

Redactie Baaz
Vanaf maandag zal YES!Delft tien nieuwe technische startups klaarstomen om een echte onderneming te starten. In het project genaamd 'Launchlab' worden ze bijgestaan door twintig mentoren om na drie maanden op eigen benen te kunnen staan.

In deze drie maanden ontwikkelen de tech-ondernemers in spe een businessmodel, zien zij of hun idee financieel haalbaar is en krijgen zij zicht op het binnenhalen van de eerste klant. De tien startups bouwen aan b2b-bedrijven met 'grootschalige en impactvolle innovaties' gericht op verschillende gebieden als digitaal samenwerken, duurzame verpakkingen en voedselzekerheid. Na drie maanden volle inzet is de eerste stap gezet en kunnen de startups een echte onderneming beginnen, en voor wie durft, hun oude baan opzeggen.

YES!Delft

YES!Delft is ontstaan in samenwerking met TU Delft, TNO en Gemeente Delft en is naar eigen zeggen de grootste hightech-incubator van Europa. Het bedrijf levert al acht jaar ondersteuning aan innovatieve technische bedrijven en heeft al een aantal succesverhalen opgeleverd. Een voorbeeld is laadpaalbedrijf Epyon wat in 2011 is overgenomen door Zwitserse technologiegigant ABB.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie