Yammer lanceert Message Translation om meertalige samenwerking te stimuleren

Redactie Baaz
Toepassing Microsoft Translator ter ondersteuning van 39 talen.

Persbericht:

“Het wegnemen van taalbarrières in de samenwerking kan het competitieve vermogen van multinationals vergroten en opent tal van mogelijkheden”, zegt Adam Pisoni, medeoprichter van Yammer en General Manager Engineering van de Microsoft Office Division. “Dit is opnieuw een voorbeeld van de manier waarop onze innovatiekracht na de acquisitie door Microsoft in een stroomversnelling is gekomen. Het maakt de toepassing van Microsoft Translator mogelijk om snel zichtbare toegevoegde waarde aan klanten te bieden.”

Enterprise Social Networking brengt mensen en teams samen vanuit organisatorische silo’s en verschillende regio’s met als doel betere communicatie, samenwerking en kennisdeling te stimuleren binnen het bedrijf. Op dit moment bevindt 65 procent van de ruim 7 miljoen gebruikers van Yammer zich buiten de Verenigde Staten. Yammer verwacht dat het vertalen van het berichtenverkeer resulteert in een grotere internationale adoptie en cultuur overstijgende samenwerking binnen en tussen organisaties.

Hoe het werkt

Zodra in het berichtenverkeer in Yammer sprake is van een taal die afwijkt van de standaardinstellingen van de gebruiker verschijnt een vertaalknop onderaan het eerste bericht. Door deze knop aan te klikken, wordt de volledige conversatie - inclusief gerelateerde reacties – direct omgezet in de taal die door de gebruiker als standaard is ingesteld. Door op ‘Toon originele tekst’ te klikken, wordt het bericht weer teruggezet in de taal waarin het oorspronkelijk geschreven is.

Microsoft Translator ondersteunt 39 talen, waaronder het Nederlands. Naar verwachting is de nieuwe voorziening in het voorjaar van 2013 beschikbaar voor klanten van Yammer. Momenteel is de interface van Yammer al in het Nederlands te gebruiken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie