Wow! en toch elektrisch

Wow! en toch elektrisch

Redactie Baaz

Tesla Motors, het toonaangevende Amerikaanse elektrische-automerk, introduceerde eind maart Model S. Een echte wow!-wagen.

Tesla Model S ziet er blits en spannend uit, maar heeft bovendien indrukwekkende prestaties. Zo kun je ongeveer 480 kilometer rijden op een enkele acculading, dat je ongeveer 4 tot 6 euro kost ... voor de gehele rit.


In nog geen zes seconden trek je op van 0 naar 100 kilometer per uur. Ondanks het gestroomlijnde chassis kun je er met z'n vijven tot zevenen in, of je gebruikt de laadruimte die rianter is dan van veel stationwagons. Je hoeft je niet te vervelen, dankzij een ingebouwd 17-inchinfotainmenttouchscreen dat je via het mobiele netwerk kunt verbinden. Zo kun je dus ook de weg vinden met bijvoorbeeld Google Maps.


De fabrikant stelt voorts dat Model S twee keer efficiënter energie verbruikt dan auto's met hybridemotoren. Je hebt geen extra hulpmiddelen nodig voor het opladen van de accu, ieder stopcontact volstaat en je kunt na 45 minuten weer op pad. Een al opgeladen extra accu heb je in vijf tot tien minuten verwisseld met de lege. Tesla Model S verschijnt in de Verenigde Staten als eerste op de weg, in 2011, en kost 49.900 dollar.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie