Worldline en Commerzbank breiden partnerschap uit met instant payments in Zwitserland

Worldline en Commerzbank breiden partnerschap uit met instant payments in Zwitserland

Redactie Baaz

Worldline [Euronext: WLN], wereldwijde leider in betalingsdiensten, breidt zijn partnerschap met Commerzbank verder uit. Dankzij deze uitbreiding kan Commerzbank zijn klanten in Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk real-time overboekingen in euro's aanbieden. Het is ook mogelijk om betalingen in Zwitserland met Zwitserse frank direct te verwerken. Instant payments worden verwerkt via het schaalbare Payments Back-Office verwerkingsplatform van Worldline dat eerder geïntegreerd was in de banksystemen van Commerzbank.

De strategische aanleiding voor de introductie van instant payments in Zwitserse frank is een besluit van de Zwitserse Nationale Bank (SNB) in juni 2021, waarbij de acceptatie van dergelijke betalingen verplicht wordt voor financiële instellingen. Vanaf augustus 2024 moeten de grootste Zwitserse banken, waaronder Commerzbank vanwege zijn jaarlijkse transactievolume van meer dan 500 miljoen, instant payments kunnen verwerken. In lijn met de aankomende regelgeving voor instant payments in de EU, zullen de overige Zwitserse banken in 2026 volgen.

Alessandro Baroni, Head of Financial Services bij Worldline, licht toe: "We zijn verheugd om onze al omvangrijke samenwerking met Commerzbank uit te breiden. Met onze internationale expertise en toonaangevende oplossingen, stellen we Commerzbank in staat om instant payments aan te bieden in tal van Europese landen en geven we ook zijn Zwitserse klanten de mogelijkheid om instant payments te versturen en te ontvangen. Deze volgende stap in ons partnerschap toont de rol van Worldline als de ideale partner voor banken wereldwijd."

Sebastian Kauck, Divisional Board Member en CIO Corporate Clients bij Commerzbank, voegt toe: "De uitbreiding van onze bestaande zakelijke relatie met Worldline zal ons helpen om onze Zwitserse klanten beter te ondersteunen en de nieuwe vereisten in de Zwitserse instant payments sector te implementeren. De Zwitserse markt is een belangrijke focus voor Commerzbank. Nu we ons aanbod in heel Europa uitbreiden, zijn we blij dat we Worldline als betrouwbare partner aan onze zijde hebben."

Worldline heeft een netwerkonafhankelijke oplossing die wordt gebruikt als SWIFT Service Bureau. Commerzbank zal de bestaande oplossing ook gebruiken om verbinding te maken met het nieuwe SIC 5-systeem voor Swiss Instant Payment Clearing.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie