Ontmoet de startups

World Startup Factory verwelkomt 10 startups in Den Haag

Bart Remmers
De World Startup Factory, een startup accelerator gevestigd in Den Haag, heeft de 10 geselecteerde startups van Impact Accelerator #3 aan het publiek gepresenteerd.

De startups zijn actief in vijf impactgedreven sectoren: Smart City and Building, Health and Ageing, Security en Mobility. Op dinsdag 12 december hebben de startups voor het eerst hun plannen gepresenteerd op een podium in het ‘The Hague Tech’ community gebouw in Den Haag. De belangrijkste partner van de World Startup Factory, de stad Den Haag met het ‘Impact Economy Programma’, was ook aanwezig en verzorgde de openingsspeech. 

Het programma is ontwikkeld in samenwerking met een groep partners bestaande uit onder andere Gemeente Den Haag, The Hague, Health Valley Nederland, SPIE, KPN en vele andere lokale en internationale partners.
 
Tijdens de selectieprocedure ontving de World Startup Factory honderden aanmeldingen van startups over de hele wereld (afgezien van de Noord- en Zuidpool). De 10 geselecteerden komen onder andere uit Singapore, Canada, Oekraïne, Indië en Nederland. “Den Haag en Nederland in het algemeen, vormen een erg aantrekkelijk startup klimaat om de Europese markt te betreden”, zegt Puneet Gupta (CEO Clensta). 

De 10 startups:

1. Clensta is een Indiase startup die zich focust op innovatie op het gebied van persoonlijke hygiëne. De startup richt zich op toegankelijke persoonlijke hygiëne zonder het gebruik van water. 
 
2. Bij Decibel.LIVE zijn hun kernwaarden veiligheid, privacy en volledig gedecentraliseerde communicatie. Met dit als uitgangspunten ontwikkelen ze software en sensoren om geluidsoverlast te monitoren en de data veilig op te slaan op IPFS. Deze sensoren kunnen op elke locatie worden geïnstalleerd en vormen automatisch een lokaal mesh netwerk die duizenden keren per seconde het geluid meet en tevens het gemiddelde berekent in dB(A) units.
 
3. Startup YazamTec ontwerpt een smart mobility oplossing om het parkeren makkelijker te maken. Als bestuurders een vrije parkeerplek zoeken, zullen ze doorgaans langzamer gaan rijden en rondcirkelen. Dit is een van de belangrijkste oorzaken voor verkeersopstoppingen en stedelijke vervuiling.
 
4. Evalk’s product is een software waarmee dove mensen en andere mensen die gebarentaal gebruiken gehoord kunnen worden. De software vertaalt gebarentaal naar een gewenste spreektaal. De software bestaat uit video herkenning, gebaseerd op terugkerende convolutionele neurale netwerken, die gebarentaal vertaalt naar tekst. Deze tekst wordt vervolgens door de tekst-naar-spraak module vertaalt naar een audiobericht. Het uiteindelijke product bestaat uit een app en gebruikt de camera van de telefoon. 
 
5. Bij GIBBON kiest u simpelweg de inhoud van uw bagage en u bent klaar om te gaan. Uw kleren worden vervolgens op de locatie bezorgd. Uw kleren worden vervolgens op de locatie bezorgd. Op dit moment biedt GIBBON twee diensten aan: ‘Merlion City’ aan reizigers naar Singapore en ‘Beyond the Equator’ aan Singaporezen die reizen naar koude of gematigde landen. Mensen zijn geneigd te geloven dat in- en uitpakken, in de rij staan bij de ‘bagage drop’ en het dragen van zware tassen nou eenmaal bij reizen horen, maar dat hoort het niet! 
 
6. ModelMe3D verkleint de kloof tussen de uitdagingen van snelle verstedelijking en de behoefte aan meer directe betrokkenheid bij onze steden. ModelMe3D is zowel interactief als analytisch, waardoor gebruikers op gebouwen, oppervlakten of markeringen kunnen klikken om meer over hun omgeving te weten te komen. ModelMe3D biedt een interactief 3D platform dat gebouwen, infrastructuur, het mileu en toekomstige projecten omzet in 3D objecten om zo elk detail te tonen.
 
7. Wat doet u als de container in uw straat vol, verstopt of onbeschikbaar is? Zet u uw vuilnis ernaast? Loopt u naar een andere straat? Of neemt u het mee naar huis en wacht u geduldig tot de container geleegd is? 
Met My Clean City kunt u direct aan de gemeente doorgeven dat de container vol is en uw buren waarschuwen. Op die manier voorkomt u rommel rondom de containers in uw buurt! Verzamel Greenpoints in ruil voor beloningen en maak eenvoudig contact met uw buren via My Clean City door evenementen te delen en samen te komen.
 
8. Organic Love’s missie is ‘Om voedsel gezond te maken met dezelfde of zelfs betere smaak’.  Iedereen heeft mayonaise in de ijskast, maar is dat wel gezond voor u? Organic Love lost dit probleem op door olie in de mayonaise met 70% te verminderen en het te vervangen door gezonde ingrediënten. Organic Love heeft vijf gezonde mayonaises ontwikkeld, allen gemaakt met groenten. Alle producten worden gemaakt door een driesterren chef zodat alles goed smaakt. De mayonaises zijn binnenkort in de supermarkt te vinden. 
 
9. QdepQ zet uw foto’s om van 2D naar 3D in slechts enkele seconden. Geniet van foto’s op Instagram, Facebook of Tumbler nu in 3D! U kunt het bekijken in een 3D slide show op een 3DTV, een VR headset, uw smartphone, stereo-bril of de old-school anaglyph bril. QdepQ is een startup van de TU Delft in Nederland met als doel om 3D kijktechnologie in het dagelijkse leven te brengen. Zij geloven dat 3D bioscopen, 3D tv’s en 3D schermen (zonder een bril te dragen) uiteindelijk de normaalste zaak van de wereld zullen zijn, net zoals de TV ooit de B/W TV heeft vervangen. Met hun gepatenteerde systeem is het eenvoudig om 3D inhoud van foto’s en films te genereren.  
 
10. Qlikchain is een bedrijf in het nieuwe digitale tijdperk dat gespecialiseerd is in Blockchainoplossingen voor bedrijven en consumenten. Onder de algemene naam Qlikchain zijn verschillende diensten voor onroerend goed, supply chain transparantie, en erkennen van academische diploma’s ontwikkeld. Qlikchain biedt de Blockchain aan als BaaS service op mobiele- en webplatformen voor elk bedrijf of consument om contracten te digitaliseren of om producten te verhandelen. Het team werkt nu met Nederlandse bloemenleveranciers om de transparantie tussen de kwekers en de verkopers te waarborgen. 
 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart