Word Een Voorloper In Duurzaamheid

Redactie Baaz
Innovatie gaat de wereld redden! En wij zijn er sterk van overtuigd dat startups en scale-ups deze verandering zullen leiden. Daarom kondigt de wereldwijde accelerator Startupbootcamp met trots aan dat het vanaf nu mogelijk is om je aan te melden voor het Duurzaamheidsprogramma 2021.

Startupbootcamp Duurzaamheid zal visionaire oprichters in contact brengen met impact investeerders, duurzame corporates, hun leidinggevenden en ervaren mentoren om het groeiproces van hun startups te versnellen en de kans op succes bij iedere stap te maximaliseren - van begin tot een mogelijke exit.

Het programma nodigt kandidaten uit van diverse branches, vooral startups en scale-ups die bijdragen aan drie belangrijke aspecten van duurzaamheid: welvaart en sociale inclusie, duurzame productie van goederen en diensten en de wereld op een schone manier van energie voorzien.

Geselecteerde startups krijgen toegang tot een programma van drie maanden, met aansluitend “life-time” ondersteuning. Deze startups krijgen ondersteuning bij het opbouwen van hun “investor readiness”, introducties bij investeerders en strategische partners om hun commerciële versnelling een boost te geven, en ondersteuning in de diverse fases van de ontwikkeling van hun startup om het groeitraject ook buiten het programma te behouden.

Tevens ontvangt iedere deelnemer van het programma een investering van €15.000. Ook krijgen ze toegang tot een wereldwijd netwerk van investeerders, VC's en angel-investeerders om hun commerciële versnelling nog verder te stimuleren. Mentoren op het gebied van duurzaamheid zijn beschikbaar om waardevolle inzichten te delen, terwijl er ook meer dan €500.000 aan exclusieve partner deals van technologie leveranciers beschikbaar gesteld zullen worden.

Aanmelden voor het Startupbootcamp Duurzaamheidsprogramma 2021 is mogelijk tot en met 28 juni.

In de komende vijf jaar zijn beleggers van over de hele wereld van plan hun ESG-activa te verdubbelen. Geen wonder gezien het feit dat duurzame bedrijven beter operationeel presteren, lagere schuldenlasten hebben en op middellange en lange termijn beter presteren dan de rest van de markt. Dus of je nou een startup, mentor, investeerder, VC of adviseur bent, het Duurzaamheidprogramma 2021 van Startupbootcamp biedt de ondersteuning, contacten en het kapitaal om bedrijven toekomstbestendig te maken en de aarde te beschermen.

Henk-John Guicherit Guicherit, programmadirecteur van Startupbootcamp Duurzaamheid:

“Als samenleving hebben we meer dan ooit tevoren behoefte aan een duurzamere benadering van energie, voedsel en financiële gelijkheid. Ons Duurzaamheidsprogramma 2021 wil aan deze behoefte voldoen door visionaire startups te koppelen aan ervaren investeerders. Samen kunnen we vandaag al zakelijke successen neerzetten, met een blijvende positieve impact waar toekomstige generaties de vruchten van kunnen plukken.”

Ben jij een duurzame startup of scale-up die klaar is om een grote impact te maken? Meld je hier aan voor het programma.

Wil je als mentor betrokken worden bij een programma? Neem dan hier contact op.

Klik hier voor meer informatie over het Duurzaamheidsprogramma 2021.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie