Wise: het eerste platform voor het boeken van een inspirerende werkplek in de horeca

Redactie Baaz
Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en betalen via de app.

Wise biedt de horeca een additioneel verdienmodel en helpt hen bij het optimaliseren van piek- en daluren. “De horeca fungeert als het nieuwe kantoor. Steeds meer mensen zullen gebruik maken van de ruimte die de horeca biedt. Via Wise kunnen we hen nog beter voorzien van een goede werkplek.”, vertelt Rotterdamse horecaondernemer Ron de Jong, die zich inmiddels heeft aangesloten bij Wise.

Doelgroepsegmentatie

De luchtvaart biedt business seats, de hotelindustrie zakelijke arrangementen en reisorganisaties ondernemerspakketten. De horeca maakt nog geen onderscheid tussen business en leisure. Dit terwijl laptopgebruikers al ruim voor de coronacrisis de snelst groeiende groep horecabezoekers vormden. Met het oog op de naderende heropening in combinatie met de ‘work from anywhere’ beweging, is de verwachting dat dit de komende jaren alleen maar zal toenemen. Hoewel het tijdens de daluren een uitkomst is als laptopgebruikers een tafel bezetten, leveren het kopje koffie en de kan kraanwater geen winst op. Met deze kennis in het achterhoofd, bedachten ondernemers Florien Smits en Roos Zondervan het eerste digitale platform waar horecaondernemers in staat zijn de groep laptopgebruikers te reguleren en ontvangen. “We verbinden innovatieve horecazaken met de zakelijke gebruiker en zorgen voor een winsituatie voor beide partijen.”, vertelt Florien.

Nieuw horecaverdienmodel

De ‘work from anywhere’ beweging zet zich in een rap tempo voort. Om deze beweging een platform te bieden, brengt Wise de horeca- en cultuursector in verbinding met de laptopgebruiker. Via het innovatieve platform vindt, boekt en betaalt men op basis van een vast uurtarief een werkplek met de benodigde faciliteiten. Op deze manier brengt Wise een verandering van omgeving én stimuleert het platform een gezonde werk-privé balans. Via Wise stellen horecaondernemers dagelijks diverse werkplekken beschikbaar. Elke stoel is minimaal te boeken vanaf een uur en elke stoel wordt per uur betaald. Deze betaling verloopt Via Wise, de rekening voor F&B betalen Wise gebruikers apart. "Wise past ontzettend goed binnen het gedachtegoed van Teds: werken waar je wil, wanneer je wil. Ik vind het superleuk dat wij de groep (thuis)werkers een optimale werkplek kunnen bieden in onze zaken.", vertelt Sanne Huisman, founder Teds. Naast Teds en Weena, zijn Yoghurt Barn, Mooie Boules en Anne & Max overtuigd en hebben zich aangesloten bij het platform. Samen met deze horecazaken zal Wise de gebruiker na de lockdown vol enthousiasme voorzien van een inspirerende werkplek in de randstad. 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie