Windows XP SP2 niet langer ondersteund

Redactie Baaz
Microsoft is gestopt met het ondersteunen van Windows XP Service Pack (SP) 2. De fabrikant zorgt niet langer voor updates. Wie SP3 gebruikt, hoeft zich geen zorgen te maken.

Wie automatisch altijd zijn XP heeft geüpdate, kan rustig doorwerken. Dan zou namelijk XP SP3 gewoon op de machine moeten draaien.  Het besturingssysteem is dan voorzien van de laatste verbeteringen en beveiligingen.

Voor de zekerheid is de status van je systeem te controleren door met de rechtermuisknop op het icoon Mijn computer (op het Bureaublad) te klikken en dan te kiezen voor Eigenschappen (Properties voor wie de Engelstalige versie heeft draaien). Daar lees je welke versie van het besturingssysteem wordt gebruikt.

Staat er geen Windows XP Service Pack 3 dan ben je vergeten de automatische updateservice in te schakelen of is er iets anders misgegaan: start Microsoft Update of Windows Update via het startmenu.

Analisten zeggen dat bijna de helft van de XP-gebruikers nog SP2 gebruikt. Oudere Windows-versies worden al langer niet meer ondersteund.

Bron: Microsoft / Baaz

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie