'Win 150.000 euro met mobiele start-up'

Redactie Baaz
Eind maart is de tweede editie van de Vodafone Mobile Clicks 2009 gestart, een wedstrijd in het bedenken van innovatieve mobiele sites, diensten of applicaties. Voor het beste idee ligt 150.000 euro aan prijzengeld klaar.

Vodafone koos de bijeenkomst Mobile Monday in Amsterdam als startmanifestatie. Aan de Mobile Clicks kunnen startende bedrijven of individuen uit Nederland en Groot-Brittannië meedoen.

De competitie bestaat uit drie selectierondes op nationaal niveau. Deze vinden plaats van mei tot september. De winnaars uit de twee landen komen elkaar in september tegen in een gezamenlijke finale.

Iedereen die ouder is dan achttien jaar en een goed idee heeft voor een mobiele site, dienst of applicatie kan zich inschrijven. Ook bestaande starters die jonger dan drie jaar bestaan, mogen zich aanmelden.

Nulaz
Nulaz, dat het best valt te omschrijven als een samensmelting van Google Maps en Facebook, won de prijs vorig jaar. Inmiddels timmert het bedrijf behoorlijk aan de weg. Zo hebben ook buitenlandse gebruikers de dienst ontdekt.

Volgens Michiel Baneke van Nulaz was het winnen van de Mobile Clicks erg belangrijk. "Naast de erkenning en feedback op ons werk waren we natuurlijk erg blij met het prijzengeld. We hebben het geld onder meer gebruikt om personeel aan te nemen en voor marketing. De competitie winnen betekende een grote stap vooruit voor ons bedrijf.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie