Wilde plannen tijdens de Kick-Off Ondernemen Zonder Grenzen
Wil je iets bereiken als ondernemer, dan moet je durven vragen

Wilde plannen tijdens de Kick-Off Ondernemen Zonder Grenzen

Redactie Baaz

Wilde plannen, innovatieve concepten en grenzeloze ambities, dat is wat de deelnemers van de Kick-Off Ondernemen Zonder Grenzen bond. Donderdag 19 juni kwam een grote groep starters samen om hun idee te pitchen, te netwerken en te speeddaten met gevierde namen uit ondernemersland.

Terwijl de broodjes en koffie op de tafels van het Amsterdamse Roest verschijnen, druppelen de eerste deelnemers binnen. Allemaal hebben ze een idee of businessplan en stuk voor stuk zijn ze op zoek naar feedback, advies en middelen. Aan dagvoorzitter Melissa Marijnen van Professional Rebel de taak ze met elkaar in contact te brengen.

Make It Happen

Dat gebeurt direct na de opening waar Jeroen Janssen, oprichter van Martono-Company, vertelt over zijn onderneming. Tijdens het Make It Happen-spel leren de deelnemers elkaars behoeften in rap tempo kennen en zoeken ze in groepjes naar oplossingen hiervoor. De gouden tip van Melissa voorafgaand aan het spel werpt zeker zijn vruchten af: 'Wil je iets bereiken als ondernemer, dan moet je durven vragen'.

Artsen gezocht

Het speelse netwerkuur boekt resultaat. Merel Rumping scoort in de eerste ronde al direct een paar waardevolle contacten. Haar plan is om aan de slag te gaan in de prothese-industrie in Colombia en zoekt mensen die daar verstand van hebben. Ze gaat naar huis met twee artsen die inderdaad verbonden zijn aan het land en waarvan één ook nog eens iets van botten weet.

Pummer

Ook Martijn Harlaar komt niet voor niets. Zijn zoektocht gaat uit naar iemand met ervaring in de constructie van sportaccommodaties over de grens. De groepsgenoten weten de nodige contacten en tips binnen te halen: een adres van een expert in Bosnië, iemand die het als pummer lokaal wil doen en een contact in Somalië.

The Start Up Tour

Melissa en een van de organisatoren Kaline van Halder kijken met plezier naar het enthousiasme waarmee de deelnemers vragen op elkaar afvuren en elkaar willen helpen. Het is tijd voor het volgende onderdeel: The Start Up Tour. Anders dan de reguliere variant die Professional Rebel regelmatig organiseert, vertrekken de deelnemers vandaag niet op de fiets naar andere startende bedrijven. We blijven op het terrein terwijl de deelnemers in twee groepen Hajo Beijema (Young Global Leader, TexttoChange) en Roel de Haas (Books for the other 90percent) ontmoeten.

Speeddates

Het is al halverwege de middag als de twee groepen weer samenkomen voor versgebakken hapjes, een drankje en natuurlijk de speeddates met verschillende experts. Aan tafel zitten de specialisten van  VC4Africa, Business Palace, ICCO, SPARK, BID Network, PUM, Africa Funded, Aqua for All, EY, Ministerie van Buitenlandse Zaken, New World Campus en RVO. Klaar om alle vragen van de startende internationale ondernemers te beantwoorden.

Dragons Den

Terwijl de kolen voor de barbecue al gloeien, pitchen tot slot nog zes deelnemers hun idee tijdens de Dragons Den voor 'Most Promising Ideas'. Onder de kritische blik van juryleden Dirk Terwel (The Organic Village) en Gert van Veldhuisen (De Investeerdersclub) werd zo de inschrijving van de Businessplan Competitie officieel geopend. Deze competitie biedt starters de kans om hun idee te pitchen aan De Investeerdersclub die bereid is om 100.000 euro te investeren voor Ondernemers Zonder Grenzen. Als deelnemer krijg je toegang tot een netwerk van meer dan honderd investeerders via de BiD Network, professionele coaching van Ernst & Young en meer. Ben je een starter met een goed idee en voldoe je aan de voorwaarden, dan kun je je vanaf nu dus inschrijven.

Hete kolen

Aan het einde van de dag zijn alle deelnemers tot de nok gevuld met nieuwe kennis en ideeën en is het tijd om ook de innerlijke mens van smakelijke voeding te voorzien. Daaraan geen gebrek tijdens de uitgebreide barbecue die deze geslaagde Kick-Off afsluit.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie