Wie wint de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie?

Bart Remmers
Op 5 november wordt voor de 11e keer de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie uitgereikt. Tot 21 september kunnen innovatieve bedrijven uit Duitsland en Nederland zich aanmelden voor deze prestigieuze prijs.

Met inmiddels tien prijsuitreikingen, rond 400 aanmeldingen en circa 20.000 online stemmen reikt de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) de grootste Nederlandse onderscheiding in zijn soort uit. 'Met de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie willen wij bedrijven belonen voor hun inzet in het buurland en het grensoverschrijdende succes in het bedrijfsleven,' aldus Günter Gülker, directeur van de DNHK. 

Welke bedrijven kunnen meedoen?

Ondernemingen met een innovatief karakter of bijzondere nieuwe producten, projecten of ontwikkelingen maken kans op de prijs. Evenals bedrijven die een krachtige economische impuls realiseren in beide landen of in specifieke regio’s of die een uniek ondernemerssucces hebben gerealiseerd. En dit alles uiteraard binnen een grensoverschrijdende context oftewel een bedrijfsconcept dat betrekking heeft op beide landen. Bedrijven kunnen zich hier inschrijven.  

Alle finalisten en uiteraard met name de winnaar profiteren van media-aandacht zowel in Duitsland als in Nederland. De prijsuitreiking vindt plaats op 5 november in Den Haag en wordt bijgewoond door circa 150 beslissers uit de politiek en het bedrijfsleven. Genomineerde en winnende bedrijven komen zo in contact met een netwerk van nieuwe investeerders, partners en toekomstige medewerkers.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart