Werknemers slordig met wachtwoorden

Redactie Baaz
De helft van de Nederlanders zijn zich nauwelijk bewust van hoe gemakkelijk een wachtwoord te achterhalen valt en gaat slordig met hun toegangsgegevens.

Dat blijkt uit onderzoek van MemO2 in opdracht van het programma Digivaardig & Digibewust.

'Steeds vaker wordt online een wachtwoord gevraagd. Iemand uit de directe omgeving kan dikwijls gemakkelijke de online-identiteit overnemen, maar ook hackers liggen op de loer', zegt een woordvoerder van het programma.

Toch springt de helft van de Nederlanders slordig om met wachtwoorden en wisselt deze nauwelijks, stelt onderzoeksbureau MemO2. Eén op de tien Nederlanders gebruikt altijd en voor verschillende websites hetzelfde wachtwoord. Bovendien worden vaak gemakkelijk te achterhalen wachtwoorden gebruikt zoals de eigen naam in combinatie met de geboortedatum.

MemO2 deed de steekproef onder 800 Nederlanders in opdracht van Digivaardig & Digibewust. Dat is een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties om Nederlanders bewuster te maken van een veilig gebruik van digitale middelen. Naast het ministerie van Economische Zaken en de Europese Commissie, doen bedrijven als KPN, UPC, Microsoft, NVB, IBM, NVPI, SIDN en Ziggo mee aan het programma).

Bron: www.mijndigitalewereld.nl

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie