Werknemers met vast contract hebben meer burn-outklachten

Ruben den Boer
Het aantal burn-outklachten blijft onverminderd doorgroeien. Vooral werknemers in vaste dienst zijn gevoelig voor een burn-out. Dat blijkt uit de Arbobalans, een tweejaarlijkse onderzoek van TNO.

In 2007 gaf 11 procent van de werkende Nederlanders aan last te hebben van burn-outklachten. In 2017 was dat percentage gestegen naar 16 procent van de 8,5 miljoen werkenden. Een flinke stijging dus. De groep met de meeste burn-outklachten zijn uitzendkrachten. 21 procent van hen geeft aan last te hebben van een burn-out. Bij vaste werknemers ligt dat percentage op 17 procent en bij oproep- en invalkrachten op 14 procent.

Toenemende werkdruk

De grootste aanstichter van de stijging in burn-outklachten? Toenemende werkdruk. Er wordt de laatste jaren veel over geschreven: verplichte flexibilisering  op de arbeidsmarkt, stijgende schulden en minder gevoel van autonomie leiden tot een toename van werkdruk.

LEES OOK: Stress op het werk? Ga gamen!

Volgens de Arbobalans heeft 40 procent van de werknemers het gevoel dat de taakeisen te hoog waren, een toename van 5 procent ten opzichte van 2007.

Tips tegen een burn-outklachten

Gelukkig kun je stappen nemen om een burn-out te voorkomen. Wij zetten een vijftal op een rijtje:
 

  1. Blijf naar je eigen lichaam en gevoel luisteren
  2. Zorg voor voldoende ontspanning
  3. Doe dingen die je leuk vindt en waar je blij van wordt, zowel op als buiten je werk
  4. Blijf haalbare doelen en eisen stellen
  5. Bepaal je eigen grenzen
afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben