Stress op het werk? Ga gamen!

Stress op het werk? Ga gamen!

Redactie Baaz

Het kort spelen van een videogame tijdens de pauze blijkt goed te zijn voor het verminderen van stress en het verbeteren van je humeur.

Dat concluderen onderzoekers onder leiding van Michael Rupp van de University of Central Florida. ‘We proberen vaak door de dag heen te komen om meer werk af te krijgen, maar dat is misschien niet zo effectief als een paar minuutjes relaxen’, aldus Rupp over het onderzoeksresultaat.

Bij de 66 deelnemers werd eerst hun humeur gemeten. Daarna voltooiden zij opdrachten waarbij cognitieve vermoeidheid optreedt. De deelnemers kregen na het vervullen van de opdrachten vijf minuten rust.

Pauze

De pauze zag er niet voor iedereen hetzelfde uit: één groep speelde de videogame ‘Sushi Cat’, een andere groep kreeg een begeleide ontspanningsactiviteit en de andere groep zat zonder telefoon of computer stil in een speciale ruimte.

De onderzoekers beproefden de deelnemers na de pauze voor de laatste keer. Degenen die de videogame speelden toonden een beter humeur dan de andere deelnemers. De groep die stil zat verkeerde in een slechter humeur.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie